Hlavní obsah

Islanders dávají vale DiPietrovi. Umístili ho mezi nechráněné hráče

New York

Brankář Rick DiPietro byl vedením New Yorku Islanders umístěn na listinu nechráněných hráčů. Pokud si z ní jednatřicetiletého hokejistu nevezme jiný tým NHL, pošle klub amerického gólmana do farmářského celku Bridgeport v nižší soutěži AHL a z něj naopak povolá Kevina Poullina.

Foto: Adrian Wyld, ČTK/AP

DiPietra, jedničku draftu z přelomu tisíciletí, už New York Islanders nechce.

Článek

DiPietro vstoupil do NHL jako jednička draftu z roku 2000 a o šest let později s Islanders podepsal tehdy rekordní patnáctiletou smlouvu na 67,5 milionu dolarů, která odstartovala šílenství generálních manažerů, kdy s hráči podepisovali nadmíru dlouhé kontrakty.

Velká očekávání i vinou zranění DiPietro nikdy zcela nenaplnil. Po jedenácti sezónách v zámořské soutěži má bilanci 130 výher a 136 porážek, v posledních pěti ročnících jen jednou vychytal víc než tři výhry.

V probíhajícím ročníku nastoupil DiPietro ke třem zápasům a všechny prohrál. Přitom měl tristní čísla: průměr 4,09 obdržených branek a úspěšnost zásahů 85,5 procent. Přednost před ním dostával Jevgenij Nabokov. Islanders navíc získali z Bostonu Tima Thomase, který si sice vzal roční pauzu, ale v příští sezóně by se už měl vrátit.

Reklama