Hlavní obsah

Hokejový obránce Šustr podepsal v NHL smlouvu s Tampou Bay

Tampa Bay

Český hokejový obránce Andrej Šustr se dohodl jako volný hráč na dvouletém nováčkovském kontraktu s Tampou Bay. Dvaadvacetiletý Šustr v pondělí oznámil, že opouští Nebraskou univerzitu v Omaze a mohl si vybírat z nabídek všech klubů NHL.

Foto: Profimedia.cz

Obránce Andrej Šustr během kempu s Pittsburghem.

Článek

"Andrej je velký, pohyblivý obránce, pravák s velmi dobrou technikou. Cítíme, že má obrovský potenciál, aby z něj vyrostl dobrý hráč NHL. Jsme rádi, že jsme ho získali," prohlásil generální manažer a viceprezident Lightning Steve Yzerman na adresu Šustra, který měří 203 centimetrů a váží přes sto kilogramů.

Plzeňský odchovanec se rozhodl pro pokus o přechod do slavné soutěže po konci sezóny týmu Nebraska Omaha Mavericks ve WCHA. O jeho služby se podle zámořských médií zajímaly také hlavně Philadelphia, Pittsburgh, Vancouver, Detroit, Los Angeles a Ottawa. S Tampou Bay absolvoval loni přípravný kemp nadějí, který už dříve podstoupil také s Pittsburghem a New York Rangers.

Šustr byl považován za jednoho z nejžádanějšího volných hráčů, kteří působili v této sezóně na vysokých školách. Minulý měsíc byl v žebříčku hráčů z WCHA/CCHA druhý za americkým obráncem Danem DeKeyserem z týmu Západního Michiganu.

Účastník mistrovství světa hráčů do dvaceti let v Kanadě z roku 2010 v Severní Americe působí od roku 2008. Tehdy odešel z juniorského týmu Plzně do Kenai River Brown Bears do juniorské NAHL. Následují rok působil v týmu Youngstown Phantoms v USHL.

Na univerzitě v Omaze byl od roku 2010. V této sezóně si připsal ve 39 zápasech 25 bodů za devět branek a 16 asistencí. V univerzitní soutěži NCAA zaznamenal ve 111 zápasech 51 bodů za 15 tref a 36 asistencí.

Reklama

Související témata: