Hlavní obsah

Chárovi říkají Jágr a spol. mutant. Kapitán Bostonu totiž předvádí nadlidské věci

Boston

První bitvu s Chicagem sice ve třetím prodloužení prohráli, tím ovšem finále Stanley Cupu pro hokejisty Bostonu zdaleka nekončí. Tým s českými hvězdami Davidem Krejčím a Jaromírem Jágrem se opírá o řadu individualit v čele se slovenským vůdcem medvědí smečky, kapitánem a obráncem Zdenem Chárou. Spoluhráči přiznali, že obrovi říkají mutant.

Foto: Jeff Haynes, Reuters

Zadák Zdeno Chára z Bostonu krotí Andrewa Shawa z Chicaga.

Článek

Není to nadávka, ale pocta. Mladý útočník Tyler Seguin je přesvědčen, že Zdeno Chára odvádí na ledě nadlidskou práci.

„Říkáme mu mutant, protože dělá nadlidské věci. Mnohdy dělá to, co by nemusel a podle mě za některé kousky není až tak doceněn. Jde do všeho, je náš kapitán, vůdce a skutečný spoluhráč," vysvětlil Seguin pro Sportingnews.

V semifinále Boston vygumoval Pittsburgh dvanácti vstřelenými góly, přičemž v dané sérii inkasoval jen dvě branky. Velký podíl na minimálním počtu inkasovaných gólů měl právě kapitán a obránce Zdeno Chára.

„Je to největší chlapík na ledě. Jeho hokejka je obrovská. Pokud nekmitáte nohama dostatečně rychle, zraní vás. Dohoní vás a přišpendlí na mantinel. Musíte se ujistit, že hýbete nohama, zastavíte a nastartujete," usmívá se Chárův krajan a zároveň finálový soupeř Marián Hossa.

Kanonýr Blackhawks dobře ví, o čem mluví. Když byl mladší, hrával s Chárou hokej na ulici.

„Když máte v obraně chlapíka, jako je Zdeno Chára, a on je tam válcuje, je to skvělý nástroj... Je to jeden z nejdychtivějších sportovců, s jakým jsem kdy hrál. Jednoznačně je schopen vás něco naučit. Je to opravdu vzrušující pro organizaci," chválí obra jeho spoluhráč Rich Peverley.

Reklama

Související témata: