Hlavní obsah

Boston otočil a znovu uvažuje o nabídce pro Jágra. Ve hře je i Alfredsson

Boston/Praha

Dny Jaromíra Jágra v týmu finalisty letošního Stanley Cupu ještě možná nejsou zcela sečteny. Generální manažer hokejistů Bostonu Peter Chiarelli sice den po skončení série proti Chicagu oznámil, že legendární „68“ klub pro příští sezónu smlouvu nenabídne, podle ESPN však ve středu připustil, že Jágrův návrat je jednou z alternativ, s nimiž Bruins v současnosti pracují.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Jaromír Jágr při podávání rukou po skončení finále s Patrickem Kanem.

Článek

„Vlastně uvažujeme o tom, že bychom to (původní odmítnutí) přehodnotili. Informovali jsme ho (Jágra), že se věci posunuly a že by se to mohlo týkat i jeho. Jde o něco, co můžeme znovu otevřít," prohlásil Chiarelli.

Sestavování kádru komplikuje klubům fakt, že platový strop se v nadcházející sezóně sníží ze současných 70,2 na 64,3 miliónu dolarů. Medvědi aktuálně mají volných něco málo přes pět miliónů na platy hráčů pro příští sezónu, dá se však očekávat, že kádr ještě dozná změn. Zatímco centrů figuruje na soupisce hned šest, pravá křídla jen dvě. A to navíc jde o Shawna Thorntona ze čtvrté řady a Riche Paverleyho, který v play off kočoval sestavou podle aktuálních potřeb.

Chiarelli koncem minulého měsíce nenabídl české hokejové legendě nový kontrakt, neboť doufal, že se mu díky ušetřeným penězům povede udržet útočníka Nathana Hortona a brankáře Tuukku Raska.

První volbou byl Lecavalier

Zatímco prodloužení smlouvy s finským gólmanem je podle všeho otázkou několika dnů, osmadvacetiletý Horton se rozhodl dát Bostonu sbohem a hodlá vyzkoušet trh s volnými hráči, který se rozběhne v pátek. Podle informací nhl.com už „testoval půdu" v Columbusu.

Generální manažer Bruins je při hledání pravého křídla pro první útočnou formaci v obtížné situaci. Jeho první volbou byl Vincent Lecavalier, kterého Tampa Bay vyplatila ze smlouvy platné do roku 2020. Ten ale kývl Philadelphii. Chiarelli teď proto zaměřil podle zámořských médií svoji pozornost na dalšího veterána, 40letého švédského forvarda Daniela Alfredssona. Oba pojí přátelské vztahy ještě z dob, kdy Chiarelli působil v roli asistenta generálního manažera v Ottawě.

„Jsem otevřen všem možnostem a alternativám. Jaromírovi jsem řekl, že to, co předvedl v našem dresu, bylo ohromující, a teď je zase na seznamu skupiny hráčů, kteří jsou ve hře. Mám představu někoho mladšího, ale když říkám starší hráč, je to jen relativně vzato," dodal Chiarelli. V případě, že by se Boston skutečně rozhodl pro Jágra, dá se předpokládat, že by mu nabídl nižší smlouvu než v této sezóně, kdy český útočník pobíral 4,55 miliónů.

Dostane šanci mladý Caron?

"Vím, že generální manažer se snaží přitáhnout někoho k nám do první lajny. Všichni víme, že hodně hráčů je teď vyplacených ze svých smluv, takže možná přijde právě některý z nich. Ale uvidíme," říkal na začátku týdne David Krejčí, centr elitní formace Bruins.

Při hledání mladšího spoluhráče ke Krejčímu a Milanu Lucicovi a vytvoření odpovídající chemie v první lajně by podle generálního manažera Bostonu mohl podle Chiarelliho dostat šanci také Jordan Caron, 22letý forvard, jehož Boston draftoval v 1. kole v roce 2009.

Měl by Jaromír Jágr přijmout případnou nabídku Bostonu na nový kontrakt?
Ano.
81,3 %
Ne.
18,7 %
Celkem hlasovalo 10141 čtenářů.

Reklama

Související témata: