Hlavní obsah

Kapitán Giroux by se měl Philadelphii upsat do roku 2022

Hokejový útočník Claude Giroux má podle televizní stanice TSN blízko k dohodě s Philadelphií o podmínkách nové smlouvy do roku 2022. Současný kontrakt vyprší pětadvacetiletému kapitánovi týmu, v němž působí i český útočník Jakub Voráček, na konci příští sezóny.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Philadelphie Claude Giroux.

Článek

Giroux, jenž by se stal za rok chráněným volným hráčem, by si měl výrazně finančně polepšit. Zatímco podle současného kontraktu si v příštím ročníku přijde na pět miliónů dolarů a platový strop zatíží částkou 3,75 miliónu dolarů, díky novému kontraktu má mít plat přesahující v průměru osm miliónů dolarů ročně.

Šikovný centr, který dosud v NHL hájil pouze barvy Letců, nechyběl v minulé sezóně ani v jednom utkání zkrácené základní části. Ve 48 zápasech si připsal stejný počet bodů za 13 branek a 35 asistencí, což z něho dělalo nejproduktivnějšího hráče týmu. Pro Philadelphii ale skončila sezóna zklamáním, protože nepostoupila do play off.

Celkem odehrál Giroux v NHL 333 zápasů a zaznamenal 291 bodů díky 91 gólům a 200 nahrávkám. Ve vyřazovacích bojích přidal v 50 vystoupeních 55 bodů (21+34). Jeho suverénně nejpovedenějším ročníkem byl ten předminulý, kdy jakožto spoluhráč Jaromíra Jágra nasbíral 93 bodů za 77 utkání.

Reklama

Související témata: