Hlavní obsah

NHL: jednání bez úspěchu, naděje žije

NEW YORK

Další několikahodinová schůzka zástupců zámořské hokejové soutěže NHL a hráčské asociace NHLP nepřinesla žádné rozhodnutí. "Za poslední dva dny jsme absolvovali náročná a konstruktivní jednání. I když nejsou naplánovány další schůzky, chceme udržet komunikaci otevřenou," uvádí v prohlášení na NHL.com šéf viceprezident soutěže Bill Daly.

Článek

"I přes zprávy v některých médiích nehodláme v dohledné době činit nějaká prohlášení o kolektivním vyjednávání či o osudu sezóny," dodal Daly. Páteční schůzka, kterou zámořská médii nazvala hokejovou terminologií "náhlá smrt", následovalo po čtvrtečním devítihodinovém maratonu, po němž převládal mírný optimismus. [celá zpráva]

Podle šéfa unie hokejistů Boba Goodenowa na ní nedošlo k žádnému výraznému posunu. Sezona NHL však oficiálně ještě zrušena nebyla a vedení soutěže se k takovému kroku prý zatím ani nechystá. Pátečního jednání se takřka po dvou měsících účastnil i komisionář Gary Bettman.

Hráči se v pátek dočkali kritiky ze strany prezidenta Mezinárodního olympijského výboru Jacques Rogge, který hokejistům z NHL vytkl, že nechtějí přistoupit na podmínky majitelů klubů a blokují zahájení soutěže. Rogge uvedl, že to, co se nyní děje v NHL, by se na olympiádě nemohlo stát, protože tam sportovci soutěží o čest a ne o peníze.

Nejslavnější hokejová soutěž světa se nehraje již 142. den.

Reklama