Hlavní obsah

Nelíbí se mi to, zoufá si Jágr nad tím, že se spoluhráči kolem něho točí jak na orloji

Newark

Tak jako se na pražském Staroměstském orloji pravidelně střídá dvanáct apoštolů, mění se i složení elitní útočné formace hokejistů New Jersey. Zatímco spolupráce centra Travise Zajaca s pravým křídlem Jaromírem Jágrem funguje už delší dobu, najít správné levé křídlo je pro vedení Devils takřka nadlidským úkolem. Před dnešním zápasem s Washingtonem vyzkouší kouč Pete DeBoer další variantu a česká „68“ už veřejně přiznává, že častá rotace spoluhráčů se mu moc nezamlouvá.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Útočník New Jersey Jaromír Jágr.

Článek

Není se mu ani co divit, během letošního ročníku vystřídal už téměř půltucet spoluhráčů. Dlouho to vypadalo, že jako první levé křídlo bude brán Dainius Zubrus. Jenže litevský rodák vlastnící i ruské občanství se krátce před Vánocemi zasekl, když ze dvanácti zápasů vyšel hned jedenáctkrát bodově naprázdno.

Proto v posledních dvou zápasech jeho pozici zastal dvacetiletý mladíček Reid Boucher. Jenže tak jak rychle do elitní řady naskočil, stejně rychle také skončil. Trenér DeBoer jej ve středu poslal na farmu do Albany, odkud si obratem vytáhl Joea Whitneyho.

Pětadvacetiletý Američan dosud v NHL ještě neodehrál jediný zápas, premiéru si má odbýt dnes proti Washingtonu. A rovnou vedle Jágra. „Pořád se to mění, noví spoluhráči přicházejí a odcházejí. Nelíbí se mi to, ale tak to prostě je," krčil rameny Jágr v rozhovoru pro server The Star-Ledger.

S Whitneyem Jágr absolvoval jen jeden trénink

„Hokej je moc rychlý na to, abyste hráli s kluky, které ani neznáte. Někdy totiž musíte udělat určité věci, aniž byste svého spoluhráče viděl, a dát na svůj pocit, že se tam zrovna bude nacházet. Uvidíme, jak to bude vypadat," pokračoval Jágr, který s Whitneyem absolvoval jen jeden společný trénink.

„Jenže v zápase je to úplně něco jiného. Těžko říct, jak to nakonec bude vypadat," prohlásil se čtyřiceti kanadskými body suverénně nejproduktivnější hráč Ďáblů v letošní sezóně. „Myslím, že se díky svému hokejovému citu zadaptuje opravdu rychle. Je rychlý, silný na puku, navíc má dobrou střelbu," chválí Whitneyho Zajac, který na gól čeká už jedenáct duelů.

V Devils věří, že Whitney do první formace zapadne bez problémů. I generální manažer Lou Lamoriello si však uvědomuje, že k postupu do play off, od něhož Ďábly aktuálně dělí tři body, je potřeba, aby právě elitní řada stoprocentně šlapala. „Levé křídlo k Travisovi a Jaromírovi pořád hledáme, a tak dáváme šanci Joeovi. Zaslouží si ji, abychom viděli, co umí."

Reklama

Související témata: