Hlavní obsah

Nevídané! Klesla odmítl přestup do Buffala a raději ukončil sezónu i kariéru v NHL

New York

Český obránce Rostislav Klesla se rozhodl k bezprecedentnímu kroku a nepřipojí se k jednomu z nejslabších týmů tohoto ročníku zámořské soutěže. Do Buffala byl vyměněn ve středu z Washingtonu jen pár hodin poté, co byl do hlavního města poslán z Phoenixu. Podle prohlášení pro televizi TSN se zároveň jedná o jeho definitivní odchod z nejslavnější ligy světa.

Foto: Sport.cz

Obránce Rostislav Klesla na archivním snímku v dresu Phoenixu

Článek

Klesla si v probíhající sezóně prošel hned několika špatnými momenty a rozhodl se proto na chvíli si od hokeje odpočinout, načerpat síly a vyčistit si hlavu. „S veškerým respektem k organizaci Buffala Sabres jsem se tento týden rozhodl, že už v této sezóně hrát nebudu,“ uvedl pro televizní stanici TSN brzy dvaatřicetiletý zadák.

„Byl to opravdu těžký rok ovlivněný zraněním a také několika přesuny mezi týmy,“ povzdechl si Klesla, který se po zjevně nechtěném přestupu měl hlásit v sídle farmy Buffala v nižší zámořské soutěži AHL. K tomu už ale nedojde. Klesla podle svých slov raději zatím zavře dveře za nejslavnější hokejovou soutěží světa a půjde hledat štěstí zase na druhou stranu oceánu.

„Nyní si dám chvíli od hokeje pauzu a připravím se na pokračování kariéry v Evropě,“ poodkryl plány muž, který má na svém kontě v NHL 48 gólů a 111 asistencí v 659 zápasech. A podle Kleslova prohlášení je velice pravděpodobné, že to jsou jeho konečná čísla v kanadsko-americké lize.

Když se z hráče stane komodita

„Rád bych poděkoval fanouškům a všem lidem, kteří mi na mé cestě pomohli. Jsem opravdu vděčný za časy, které jsem v NHL prožil a za tu spoustu lidí, kteří podporovali mě i mou rodinu,“ vzkázala čtyřka draftu z roku 2000. V něm si českého obránce vybral Columbus.

V letošní sezóně hájil juniorský mistr světa z roku 2001 nejdříve barvy Phoenixu. Klesla ale prožíval v Arizoně těžké období a s ročním příjmem 2,975 miliónu dolarů hrál již od poloviny ledna nepřetržitě na farmě v Portlandu. Ocitl se rovněž na listině volných hráčů, ale jiný klub si ho nevybral. Až v úterý po něm sáhl Washington, ale použil ho obratem pro další transakci. Spolu s krajanem Michalem Neuvirthem se v zámořské NHL stali novými posilami Buffala.

Klub je získal z hlavního města USA výměnou za slovenského gólmana Jaroslava Haláka a právo volby v třetím kole draftu v příštím roce. Zatímco Neuvirth už za Sabres naskočil a udělal dojem na trenéra Teda Nolana, Klesla se s ním pravděpodobně ani nikdy nesetká.

Reklama