Hlavní obsah

Nedvěd odchodem rozesmutnil Jágra. Jeho kariéra nebyl festival promr...ého času, píše opora Devils

Newark/Praha

Rozumějí si na ledě i mimo něj. Jaromír Jágr a Petr Nedvěd jsou velcí kamarádi, kteří spolu v devadesátých letech váleli v jedné lajně v Pittsburghu Penguins. Na nedávno skončené olympiádě v Soči se znovu setkali v jednom týmu. Naposledy! Jen o necelý měsíc později vyřadily Vítkovice v předkole play off Liberec v nejkratším možném čase a ukončily tak bohatou kariéru hvězdného forvarda. A nejen liberečtí fandové truchlí... "Velká škoda, snad ví, co dělá," komentoval Jágr na svém facebookovém profilu odchod bývalého parťáka do hokejového důchodu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jaromír Jágr

Článek

Nedvěd věřil, že si kariéru ještě o pár týdnů protáhne. Brzké vyřazení si nepřipouštěl, jenže podještědský celek ani ve třetím zápase předkola play off na Ostravany nevyzrál a sezóna pro něj skončila. Po utkání neskrýval dojetí, fanouškům hodil hokejku, dres a poté se smutkem odbruslil do kabiny.

Konec! Severočeši budou hledat nového kapitána. Reprezentant Česka a Kanady, který strávil patnáct let v NHL, už v příští extraligové sezóně Bílým Tygrům na ledě nepomůže. „Nejen tenhle zápas, ale poslední asi tři týdny jsem si začal uvědomovat, že bude konec. A posledních deset minut třetí třetiny, kdy jsme ztráceli a hráli v oslabení, myšlenky byly všude možně. Během chvilky mi prošla hlavou celá kariéra. Něco končí, něco začíná, doufejme, že mě to bude bavit stejně jako hokej, což asi těžko. Hokej pro mě byl všechno," přiznal po utkání Nedvěd, který na dálku rozesmutněl Jágra.

"Bylo mi docela smutno, když jsem si přečetl, že Petr Nedvěd definitivně končí s hokejem. Velká škoda...no nic, snad ví, co dělá," sdělil prostřednictvím facebooku nejproduktivnější Evropan v historii NHL.

Jágr: Petr nezkazil nikdy žádnou legraci

A ocenil jeho příkladné chování, přístup ke hře i lidské vlastnosti. "Byl to výborný hokejista (a stále ještě je) a kluk, co nikdy nezkazil žádnou legraci. A jeho kariéra - použiji jeho větu (nebyl to žádný festival promr...ého času), ale dlouhá, úspěšná. Nádherná hokejová cesta zakončená ve 42 letech. Je to BOREC. Jsem rád, že jsem si s Méďou mohl zahrát," napsal Jágr.

Legendární křídelník zavzpomínal i na jeden z nejslavnějších Nedvědových gólů kariéry, který padl v roce 1996. Pittsburgh hrál ve čtvrtém utkání prvního kola play off s Washingtonem po šedesáti minutách 2:2. Napínavé střetnutí nakonec ukončil liberecký odchovanec ve 140. minutě. Tento duel je dodneška pátým nejdelším v historii zámořské soutěže.

"Byl to "jeho" zápas. Nejprve vyrovnal na 2:2 a pak dal vítězný gól ve čtvrtém prodloužení. A ještě pro zajímavost - zápas skončil v půl druhé ráno. No dalo se to asi čekat, že rozhodne Petr. On skoro pořád začíná řádit až po půlnoci," uzavřel Jágr.

Je dobře, že Petr Nedvěd ukončil hokejovou kariéru?
Ano
41,6 %
Ne
58,4 %
Celkem hlasovalo 21459 čtenářů.

Reklama

Související témata: