Hlavní obsah

Fanoušek podal trestní oznámení na gólmana Chicaga. Během zápasu ho postříkal vodou

Los Angeles

Policie v Los Angeles řeší trestní oznámení, které podal jeden z fanoušků Kings na gólmana Chicaga Coreyho Crawforda. Sedmadvacetiletý Clark Wang obvinil brankářskou jedničku Jestřábů, že ho ve čtvrtém finálovém utkání finále play off Západní konference NHL postříkal vodou z láhve na pití.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Gólman Chicaga Corey Crawford.

Článek

Mluvčí Rosaria Herrerová před středečním pátým pokračováním série potvrdila, že losangeleská policie celý případ prošetřuje.

K incidentu došlo v samém závěru pondělního duelu, ve kterém Chicago za nepříznivého stavu 2:4 odvolalo dvě minuty před třetí sirénou Crawforda z branky a zkusilo hru se šesti hráči v poli. Crawford usedl na střídačku, kde na něj okamžitě začal pokřikovat Wang a snažil se jej svými narážkami rozhodit.

Fanoušek prý měl silně podrážděné oči

To se mu povedlo, devětadvacetiletý gólman nevydržel s nervy a fanouška svou lahví postříkal. Wang byl následně z haly Staples Center vyveden a stěžoval si, že mu voda silně podráždila oči, neboť v ní byl i jiný přípravek.

„Slyším o tom prvně. Nedělám si s tím teď žádné starosti, zajímá mě jen pátý zápas," říkal ve středu kouč Chicaga Joel Quenneville. Jestřábi nakonec páté střetnutí zvládli, když vyhráli 5:4 po druhém prodloužení a odvrátili tak první mečbol Králů. Ti však v sérii dál vedou, nyní ale už jen 3:2 na zápasy.

Crawford, který si ve středečním duelu připsal čtyřicet úspěšných zákroků, se už k incidentu z minulého utkání nechtěl vracet. „Je to za mnou, víc k tomu nemám co říct," uvedl. Vedení NHL inkriminovaný moment nevyšetřuje, zástupci Chicaga ho rovněž odmítají komentovat. Jak ale rozhodne policie v Los Angeles?

Reklama