Hlavní obsah

VIDEO: Jágr je zpátky doma. Z Ameriky řešil Kladno, teď si s ním i zatrénoval

Kladno

Po měsíci a půl stráveném v zámoří, kde částečně odpočíval a rovněž se připravoval i na nadcházející ročník NHL, je hokejový útočník Jaromír Jágr opět zpátky doma. Dvaačtyřicetiletý majoritní vlastník kladenského hokejového klubu ve čtvrtek ihned vyrazil na tamější zimní stadión a s A týmem Rytířů absolvoval trénink.

Jaromír Jágr trénuje s týmem KladnaVideo: www.rytirikladno.cz

 
Článek

Jágr zažívá poměrné hektické léto. Ne ani tak kvůli své kariéře v NHL, neboť nový roční kontrakt s New Jersey Devils uzavřel ještě před startem mistrovství světa na konci dubna.

Mnohem více starostí má se svým Kladnem. To v uplynulé sezóně nezvládlo baráž o extraligu a spadlo o soutěž níže. Do toho na začátku července odstoupil z pozice výkonného ředitele klubu jeho kamarád Václav Bartoš, od něhož povinnosti spojené s řízením klubu převzal až do září právě Jágr.

„Nečeká nás rozhodně nic lehkého, ale uděláme maximum, abychom byli na sezónu co nejlépe připraveni," prohlásil Jágr pro oficiální stránky kladenských Rytířů ohledně nadcházející sezóny v první lize.

Jágr: Na Kladno jsem neustále myslel

„Čeká mě dost práce. V Americe jsem pochopitelně na dálku řešil Kladno. Neustále jsem na to myslel, je to velká zodpovědnost," říká Jágr, jenž ale musí myslet i na sebe, aby byl na svou již 22. sezónu v NHL plně připraven.

Kromě tréninků se česká hokejová legenda zúčastní na konci srpna exhibičního zápasu v Jihlavě, ve kterém proti sobě na počest desetiletého výročí úmrtí Ivana Hlinky nastoupí tým složený z olympijských vítězů z Nagana a mistři světa z období Zlatého hattricku v letech 1999 až 2001. Jágr rovněž během léta převezme Zlatou hokejku, kterou letos získal už pojedenácté.

Reklama

Související témata: