Hlavní obsah

Haškův nástupce? Podívejte se na Neuvirthův skvělý zákrok

Buffalo

Český gólman Michal Neuvirth na sebe upozornil v noci na neděli, kdy pochytal 32 střel hostů z Toronta a inkasoval jen dvakrát. Kromě lichotivé úspěšnosti chytání soupeřových střel 94,1 % zaujal také parádním zákrokem ve třetí třetině. Nepřímo tak zároveň pomohl založit protiútok, ze kterého Buffalo zvýšilo na rozdíl čtyř branek. Český gólman oslnil NHL dva dny předtím, než bude uveden do Síně slávy jeho krajan a někdejší opora Šavlí Dominik Hašek.

Foto: Timothy T. Ludwig, Reuters

Český brankář Buffala Michal Neuvirth přijímáce gratulaci od spoluhráče Mikea Webera po výhře 6:2 nad Torontenm.

Článek

Rodák z Ústí nad Labem se skvěle vypořádal se situací po nepřesné střele Diona Phaneufa, kdy se kotouč od zadního mantinelu odrazil přímo k Philu Kesselovi. Neuvirth proti dorážce hvězdy soupeře skvěle zakročil betonem.

Následně se snažil dorážet také Tyler Bozak, ale taktéž neuspěl a kotouč poté opět skončil za bránou, odkud se i díky sérii šťastných odrazů dostal až k lotyšskému útočníkovi Zermgusu Grigersonsovi, jenž krásným bekhendovým blafákem zvýšil na konečných 6:2.

Neuvirth se v této sezóně dělí o místo v brance se Švédem Jhonasem Enrothem, který odchytal zatím o jeden zápas více. Statistiky však hovoří ve prospěch zástupce české brankářské školy.

Brankáři Buffala v této sezóně
Michal Neuvirth9 utkáníúspěšnost 91,82,96 gólů na zápas
Jhonas Enroth1089,73,77

Reklama

Související témata: