Hlavní obsah

Pocta Haškovi? Bylo to trapné, opřel se do Buffala bývalý spoluhráč Dominátora

Buffalo

V Buffalu spolu v devadesátých letech minulého století strávili sedm sezón, a přestože nikdy nebyli nejlepšími přáteli, Dominika Haška bývalý útočník a vyhlášený tvrďák Matthew Barnaby uznává jako vynikajícího sportovce. Úterní slavnostní ceremoniál, při němž Sabres vyřadili Dominátorvo číslo 39 z užívání, což předtím učinili jen u šesti hráčů, podle Barnabyho ale příliš nezvládli.

Foto: ČTK

Dominik Hašek a Matthew Barnaby (vpravo) ještě jako spoluhráči v Buffalu.

Článek

Haška, jenž v Buffalu působil v letech 1992 až 2001 a šestkrát v této době získal Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře NHL a dvakrát i Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče, považuje Barnaby spolu s Gilbertem Perreaultem za dva nejlepší hráče v historii Sabres.

O to víc byl zklamaný, jak byla slavnostní akce zrealizována. „Bylo to trapný, vždyť tam s ním na ledě nikdo nebyl. Nikdo z jeho bývalých spoluhráčů, přitom jich je spousta, kteří ho mají rádi, respektují ho a mají s ním dobré vztahy. Stejně tak na ledě nebyl nikdo z jeho rodiny," vadilo Barnabymu, že pořadatelé nechali během takřka dvacetiminutové akce před zápasem Buffalo s Detroitem mluvit jen Haška a nedali prostor jiným, kteří by na legendárního českého gólmana zavzpomínali.

Banner s Haškovým jménem a číslem, který následně vystoupal ke stropu arény First Niagara Center, přinesli na ledovou plochu René Robert a Danny Gare - muži jejich čísla dresů vyřadilo Buffalo už dříve.

„Danny a Robert jsou prima, mám je rád. Ale vidět tyhle chlapy jenom jezdit po ledě s malým bannerem, pak ho zvednout a tím je všemu konec...," říká v rozhovoru pro rozhlasovou stanici SiriusXM's NHL Network Radio Barnaby, jenž v NHL nejdéle působil právě v Buffalu (sedm sezón) a pak oblékal i dresy Pittsburghu, Tampy Bay, Rangers, Colorada, Chicaga a Dallasu. V součtu s play off odehrál 896 zápasů, v nichž nasbíral 322 bodů a 2732 trestných minut.

„Myslím si, že už jsem viděl lepší ceremoniály, tak jako třeba když někdo z Montrealu získal ocenění pro Hráče měsíce. Tohle prostě bylo divné. Trapné a divné," uzavírá jednačtyřicetiletý Kanaďan.

Reklama

Související témata: