Hlavní obsah

Hrdina Smith, nebo okradení Jestřábi? Padl v Chicagu regulérní gól?

Chicago

Gólman Arizony Mike Smith se na ledě Chicaga rozhodně nenudil. V hale United Center kryl 36 střel a výrazným způsobem se podílel na cenné výhře Kojotů 3:2 po samostatných nájezdech. Na dovednostní činnost ale vůbec nemuselo dojít. V závěru prodloužení totiž ostřílený Kanaďan doslova vyškrábl puk mířící za brankovou čáru. Stihl to včas? Posuďte sami.

Foto: Charles Rex Arbogast, ČTK/AP

Gólman Arizony Mike Smith vytahuje i s pomocí obránce Zbyňka Michálka (č. 4) puk mířící za brankovou čáru.

Článek
Fotogalerie

Brankář Coyotes předvedl na hřišti jednoho z favoritů na zisk Stanley Cupu řadu výtečných zákroků. Ten nejlepší si ale schoval až na prodloužení. Těsně před koncem našel Saad napřáhnutého Shawa, jehož dělovku Smith vyrazil, puk jej však přeloboval a mířil do prázdné klece.

Rodák z Kingstonu se snažil gólu ještě zamezit, a povedlo se mu to. Puk, po němž se hokejkou natahoval i český obránce Zbyněk Michálek, nakonec čepelí hole vyškrábl z branky a následně při něm stálo i štěstí, když dorážející Shaw trefil zblízka jen Smithovu ležící hokejku.

Podle rozhodčích nebyl puk celým svým objemem za brankovou čárou. Záběry z videa ale nejsou stoprocentně přesvědčivé. Každopádně gól uznán nebyl a na řadu tak přišly samostatné nájezdy, v nichž Antoine Vermette ve třetí sérii zařídil Kojotům dva body.

I přes vítězství má Arizona na play off stále propastnou ztrátu čtrnácti bodů. Blackhawks figurují v Západní konferenci na čtvrté příčce.

Dosáhl podle vás útočník Chicaga Andrew Shaw regulérní branky?
Ano, puk byl celým objemem za brankovou čárou
54 %
Ne, puk celým objemem za brankovou čárou nebyl
46 %
Celkem hlasovalo 2677 čtenářů.

Reklama

Související témata: