Hlavní obsah

Pro tenhle tým nejsem prospěšný. Proč by si mě měli držet? říká Jágr o možné výměně z Devils

Praha

Přesně dva týdny zbývají v zámořské hokejové NHL do uzávěrky přestupů a mezi horké zboží bude patřit útočník New Jersey Jaromír Jágr. Nejproduktivnější Čech v dějinách soutěže sice v minulém týdnu několikrát zopakoval, že o výměnu z Devils, kteří již prakticky nemají reálnou šanci na postup do vyřazovacích bojů, si sám říkat nebude, jeho poslední vyjádření však spíš nasvědčují tomu, že tým opustí.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Jaromír Jágr z New Jersey (vpravo) bojuje o puk s Davidem Boothem z Toronta.

Článek

„Když se něco objeví, budu vyměněný. Proč by si mě měli držet? Pro tenhle tým nejsem důležitý," prohlásil Jágr pro nj.com. Legendární „68", která v neděli oslavila 43. narozeniny, tak v New Jersey čeká maximálně sedm zápasů, které Ďáblové odehrají před přestupovou uzávěrkou. Možná ještě méně.

V souvislosti s Jágrem, jenž je v aktuální sezóně s 29 kanadskými body nejproduktivnějším hráčem Ďáblů, se v zámoří spekuluje o jeho možném návratu do Bostonu, se kterým před dvěma lety dokráčel až do finále Stanley Cupu. Ve hře prý je i comeback do Pittsburghu, v němž kladenský odchovanec v NHL začínal a slavil s ním zisk dvou Stanley Cupů.

„Myslím ale, že některé týmy mají u mě obavy, že chci hrát v první lajně a chodit na přesilovky. To ale není pravda! V New Jersey jsem ve třetí řadě, hraju okolo patnácti minut za zápas, někdy se nedostanu ani na přesilovku a stejně jsem spokojený. Teda ne spokojený, ale dělám si svou práci, jak nejlíp umím," řekl Jágr v minulém týdnu s tím, že v NHL chce zůstat i v příští sezóně. I kdyby měl nejprve uspět na zkoušce.

Eliáš: Nechci odcházet!

Výměna se však nemusí týkat jen Jágra, ale i dalších jeho krajanů v New Jersey. Obránce Marek Židlický a útočník Patrik Eliáš ale mají ve svých smlouvách na rozdíl od Jágra zaneseno, že s trejdem musejí souhlasit. „Nepřemýšlím o tom, v současné chvíli k tomu nemám co říct. Není to jednoduché, opravdu nic neznamená, pokud máte ve smlouvě klauzuli se souhlasem o výměně," nechal se slyšet Židlický.

„Nechci odcházet!" řekl pak jednoznačně Eliáš, jenž celou svou kariéru v NHL spojil s Ďábly a je držitelem řady klubových rekordů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.