Hlavní obsah

Parádní ocenění pro Hudlera! Útočník Calgary byl vyhlášen nejlepším hráčem týdne NHL

New York
Aktualizováno

Český útočník Jiří Hudler z Calgary Flames byl vyhlášen první hvězdou uplynulého týdne v zámořské NHL. Rodák z Olomouce si připsal během čtyř zápasů osm kanadských bodů a výrazně tak pomohl svému týmu v boji o osmou postupovou příčku do play off v Západní konferenci.

Foto: Rick Osentoski, Reuters

Jiří Hudler posílá Plameny do vedení 3:2. Později se ukázalo, že tento gól byl vítězný.

Článek

Hudler bodoval ve všech čtyřech zápasech minulého týdne. V úvodním utkání na ledě Philadelphie si připsal asistenci a zařídil také vítězný gól v prodloužení na 3:2. V dalším venkovním zápase, tentokrát v Bostonu, se znovu jednou gólově prosadil a další bod získal za další gólovou přihrávku. V následujících samostatných nájezdech sice neuspěl, jeho tým ale zvítězil 4:3.

Hudlerovi se dařilo i v Detroitu. Tam vstřelil dokonce dva góly. Druhý byl sice za stavu 4:2 do prázdné brány, jeho úvodní branka ale byla rozdílová na 3:2. Výbornou formu si jednatřicetiletý útočník přivezl i do Ottawy, kde získal dvě asistence. V samostatných nájezdech dokázal úspěšným pokusem odpovědět na gól Milana Michálka, Calgary ale nakonec na ledě Senátorů padlo 4:5.

Hudler v 63 zápasech probíhající sezóny prozatím posbíral celkem 56 kanadských bodů za 23 gólů a 33 asistencí.

Calgary si ze čtyř zápasů připsalo sedm bodů a v Západní konferenci drží poslední osmou příčku zaručující postup do play off. O dva body zpět jsou poslední držitelé Stanley Cupu z Los Angeles.

Druhou hvězdou týdne byl vyhlášen brankář Colorada Semjon Varlamov a třetí gólman New Yorku Rangers Cam Talbot.

Reklama

Související témata: