Hlavní obsah

Ošklivý pád na mantinel! Montreal před play off přišel o nejproduktivnějšího hráče

Florida

Hokejisté Montrealu mají zatím výborně rozehranou sezónu NHL. Jsou třetím nejlepším týmem soutěže a boj o postup do play off už je nemusí trápit. Habs letos budou usilovat o vítězství Stanleyova poháru, který získali naposled před 22 lety, a rozhodně by měli patřit mezi největší favority. Krátce před koncem základní části se jim však naskytla nečekaná hrozba. Nejlepší střelec týmu a zároveň nejproduktivnější hráč Canadiens Max Pacioretty nedohrál poslední zápas proti Floridě.

Foto: Robert Mayer, Reuters

Max Pacioretty zůstává ležet u mantinelu po střetu s Dmitrijem Kulikovem.

Článek
Fotogalerie

Měl to být souboj celků, kterým už prakticky o nic nejde. Domácí Florida již přišla o možnost utkat se o poslední volná místa v elitní osmičce konference, Montreal naopak může jen upravit svou výchozí pozici pro vyřazovací část. Je jisté, že Habs skončí mezi třemi nejlepšími mužstvy na Východě.

Jenže utkání záhy začalo dělat fanouškům kanadského mužstva nečekané starosti, když Dmitrij Kulikov už v šesté minutě srazil před bránou Maxe Paciorettyho a hvězda hostů upadla nešťastně hlavou na mantinel. Po chvíli už na ledovou plochu vběhl lékař Canadiens, aby Paciorettymu pomohl do šatny. Tím pro amerického hokejistu duel s Floridou skončil.

Slabou útěchou pro jeho spoluhráče bylo, že Kulikov za svůj zákrok dostal trest na dvě minuty a Tomáš Plekanec v následné přesilovce skóroval. Canadiens nakonec zvítězili 4:1.

Kouč hostů Michel Therrien neposkytl po zápase žádné bližší informace o stavu svého elitního forvarda, a tak se zatím jen spekuluje, zda svému mužstvu stihne pomoci v play off. Pacioretty před čtyřmi roky utrpěl otřes mozku a frakturu obratle během střetnutí s Bostonem. V Montrealu doufají, že jejich levé křídlo nyní dopadne o poznání lépe.

Bilance Maxe Paciorettyho v letošní sezóně
ZGAB+/-TMPrůměrný čas na ledě
80373067+383219:23

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.