Hlavní obsah

Jágrovi stačilo pár zápasů, aby se stal miláčkem fanoušků, libuje si majitel Panterů

Sunrise

Na Floridě se netají velkou spokojeností. Nejproduktivnější Evropan v historii NHL Jaromír Jágr bude barvy Panterů hájit i v příští sezóně. Její fanoušci se radují a těší na nový ročník. A nejsou sami... Udržet hvězdného křídelníka v mužstvu bylo jedním z prioritních cílů Panthers. Vedení klubu věří, že s Jágrovou pomocí pronikne ambiciózní tým z amerického poloostrova do play off, v němž se za posledních čtrnáct let objevil pouze jednou.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Jaromír Jágr bude i v příští sezóně oblékat dres Floridy Panthers.

Článek

„Já bych ho chtěl vidět hrát za náš klub ještě rok nebo i dva," řekl brzy po únorovém trejdu generální manažer Floridy Dale Tallon, který za kladenského odchovance obětoval právo výběru ve druhém kole letošního a ve třetím kole draftu 2016.

Co před pár týdny avizoval, se v neděli naplnilo. Jágr se domluvil s Panthers na roční spolupráci. Podle deníku USA Today by si měl třiačtyřicetiletý veterán přijít v příštím ročníku na 3,5 miliónu dolarů.

Mladíci ve Floridě jej nabili novou energií

"Spousta lidí si asi myslela, že už skončím, jenže ti mladí kluci ve Floridě mě nabili novou  energií a touhou po hokeji. Jsem rád, že můžu ve Floridě pokračovat," radoval se Jágr po podpisu smlouvy.

Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu s Pittsburghem po příchodu z Newarku ožil. Ve formaci s Barkovem a Huberdeauem si výtečně rozuměl. Ve dvaceti utkáních nasbíral celkem 18 bodů za 6 gólů a dvanáct asistencí, přičemž jeho trefa do sítě Ottawy byla zařazena do klubové ankety o Gól roku.

Nadšením se netají ani vedení Panthers. "Jágr je opravdový profesionál v každém slova smyslu. Je to hráč světové extratřídy," chválil českého útočníka na oficiálních internetových stránkách majitel klubu Vincent Viola. "Chceme vytvořit konkurenceschopný a vítězný tým. Uzavřením nového kontraktu s Jaromírem jsme ukázali, že chceme závazek splnit. Jágrovi stačilo pouhých dvacet zápasů k tomu, aby se stal miláčkem publika," doplnil.

Generální manažer Tallon si lebedí nad tím, že lajna Huberdeau - Barkov - Jágr našla na ledě společnou řeč. Ocenil také Jágrův přínos nejen v zápasech. "Jeho silná pracovní morálka a pozitivní přístup měly ohromný vliv i na naši kabinu," liboval si.

Jágr vstoupí na podzim už do své 22. sezóny v NHL. Během té letošní zaznamenal 47 bodů a pokořil hranici 1800 bodů, což se v historii podařilo jen třem hráčům - Howeovi (1850 bodů), Messierovi (1887) a nedostižnému Gretzkému (2857). Polepšil si rovněž v historické tabulce střelců. Na začátku sezóny měl na kontě 705 zásahů, v jejím průběhu dokázal přeskočit Mikea Gartnera i Phila Esposita a dostal se do elitní pětice nejlepších kanonýrů ligy. Na v pořadí čtvrtého Marcela Dionnea mu chybí devět přesných zásahů.

Reklama

Související témata:
Viola