Hlavní obsah

V úvodu obnovené NHL padl divácký rekord

NEW YORK

Rekordních čtvrt miliónu diváků se vydalo ve středu na úvodní zápasy hokejové NHL. Prestižní soutěž po roční výluce odstartovaly duely všech třiceti týmů v jeden den a podle oficiálních stránek NHL bylo jedenáct stadiónů z patnácti v USA a Kanadě vyprodaných. Nejvíce diváků se vypravilo na utkání obhájce Stanleyova poháru z Tampy Bay s Carolinou, na němž se v ochozech sešlo 22120 příznivců.

Článek

Celkově zavítalo do arén 275447 diváků, což je v průměru 18363. Kapacita stadiónů byla zaplněna z 98,1 procenta. Nejvyšší návštěva v jeden den byla na NHL dosud zaznamenána 15. února 2003, kdy se na čtrnáct duelů vypravilo 259873 lidí.

"Jsme potěšeni a ceníme si odezvy fanoušků. Jejich loajalita a oddanost hokeji je bezkonkurenční," řekl komisionář NHL Gary Bettman. Soutěž se po zdlouhavých jednáních o nové kolektivní smlouvě mezi NHL a NHLPA představila v novém hávu. Diváky však lákala nejen nová pravidla, premiéry atraktivních posil, ale i nižší ceny vstupenek. V průměry klesly jejich ceny o 7,5 procenta oproti ročníku 2003/04, na zhruba 41,19 dolaru.

Kluby lákaly i slevami

Ve snaze přilákat diváky zpět na hokej snížily ceny dvě třetiny z třicítky klubů. Například Detroit, který patřil mezi celky s nejdražšími lístky, slevil podle agentury Reuters skoro o 14 dolarů na 43,13. Například New Jersey však zachovalo ceny vstupenek na průměrné částce 54,67.

Zájem fanoušků o zápasy Minnesoty zřejmě není na ceně vstupenek závislý. Středeční duel s Calgary byl 188. zápasem Wild v jejich krátké historii včetně přípravných duelů a play-off, přičemž všechny byly vyprodané. V duelu proti finalistovi Stanleyova poháru vyšplhala návštěva haly Xcel Energy Center na klubový rekord 19398 diváků.

Také v Česku se úvod soutěže těšil velkému zájmu. Výrazně zvýšenou návštěvnost zaznamenal server www.nhl.cz, který byl tak přetížen, že došlo k jeho dočasnému výpadku.

Reklama