Hlavní obsah

Chicago vyměnilo dalšího šampióna, Sharp jde do Dallasu

New York

Trojnásobný vítěz Stanleyova poháru Patrick Sharp se stal hlavní částí výměny mezi Chicagem a Dallasem v NHL. Společně s ním opouští Blackhawks obránce Stephen Johns, Stars opačným směrem uvolnili beka Trevora Daleyeho a útočníka Ryana Garbutta.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Patrick Sharp oslavuje svůj gól v pátém finále NHL.

Článek

Chicago sice nedávno získalo třetí Stanleyův pohár za posledních šest let, v uplynulých dvou týdnech však udělalo již čtvrtou výměnu. Sharpa klub uvolnil zejména s ohledem na platový strop, třiatřicetiletý hráč má ještě dva roky platnou smlouvu s průměrným platem 5,9 miliónu dolarů.

"Je těžké měnit zkušené hráče jako je Patrick Sharp a nebo talentované typu Stephena Johnse, který má kariéru před sebou. Myslím si ale, že jsme získali hráče, kteří nám mohou pomoct už v příští sezóně," uvedl generální manažer Chicaga Stan Bowman. "Získali jsme zároveň nějaký prostor v platovém stropu týmu, což je pozitivní," dodal.

Sharp působil v Chicagu deset let, v uplynulé sezóně olympijský vítěz ze Soči nasbíral 43 bodů v 68 zápasech základní části, v play off přidal 15 bodů ze 23 utkáních. Celkem má kanadský útočník na kontě včetně play off 874 zápasů, 292 gólů a 315 asistencí.

Jednatřicetiletý Daley stejně jako Sharp působil deset let v jednom klubu a má za sebou nejvydařenější sezónu, ve které za Stars v 68 duelech nastřílel 16 branek a přidal 22 asistencí. O dva roky mladší Garbutt nasbíral v 67 utkáních 25 bodů.

Reklama

Související témata: