Hlavní obsah

Pilař se upsal Torontu a opět naskočí do NHL

PRAHA

Hokejový obránce Karel Pilař by se ještě v letošním roce mohl opět objevit v zámořské NHL. Mistr světa z Německa 2001 měl v létě menší zdravotní problémy se srdcem. Nyní je však již v pořádku a podle svého agenta Roberta Spálenky podepsal s vedením Maple Leafs smlouvu do konce sezóny.

Článek

Pilař navíc věří, že by se ještě v letošním roce opět mohl objevit v soutěžním zápase kanadsko-americké NHL. "Na všem jsme domluveni, generální manažer John Ferguson dohodu potvrdil. Karel uzavřel kontrakt do konce sezóny, jeho návratu do NHL nic nebrání," řekl dnes Spálenka internetovému serveru hokej.cz.

Sedmadvacetiletý obránce již s týmem Toronta trénuje a připravuje se na návrat, který by rád absolvoval v den svých osmadvacátých narozenin 23. prosince proti Bostonu. "Nerad bych to zakřiknul, ale věřím tomu, že to zvládnu," řekl Pilař v nedávném rozhovoru pro deník Sport.

Je si však vědom, že nic nemůže uspěchat. "Když nemůžete nic dělat, ztratíte všechno. Celé léto jsem dřel a teď mě to čeká znovu. Co se ale dá dělat, už jsem se s tím smířil," uvedl Pilař.

Bývalý hráč pražské Sparty a Litvínova měl zdravotní problémy v létě, kdy se mu udělalo po tréninku nevolno. Vyšetření v zámoří poté prokázalo, že se Pilařovi vrátily menší zdravotní problémy se srdcem, které měl již v minulosti. Musel dokonce vynechat velkou část sezóny 2002/03. Podle posledních vyšetření by však již měl být v pořádku.

Reklama

Související témata: