Hlavní obsah

Ottawa - Montreal 1:3Plekanec hvězdou zápasu! Dvěma góly vystřílel Montrealu vítězství

Ottawa

Parádní večer prožil v zámořské NHL český hokejista Tomáš Plekanec. Montrealu pomohl dvěma góly k výhře nad Ottawou 3:1 a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Kladenský odchovanec si tak ve třetím zápase této sezóny připsal třetí trefu a Canadiens i díky němu drží zatím stoprocentní bilanci.

Foto: Adrian Wyld, ČTK/AP

Útočník Montrealu Canadiens (vpravo) Tomáš Plekanec dává druhý gól brankáři Ottawy Mattu O'Connorovi.

Článek
Fotogalerie

Plekanec dal oba své góly v úvodní třetině. Nejprve notně pokazil brankářskou premiéru v NHL Matthu O´Connorovi, když ho nachytal nečekanou střelou po otočce takřka z nulového úhlu.

„Při tom prvním gólu jsem měl docela štěstí. Snažil jsem se ho překvapit a povedlo se mi to přesně tak, jak jsem to zamýšlel," radoval se český reprezentant.

Druhou trefu přidal Plekanec v závěru úvodního dějství. Zblokoval Karlssonovu střelu od modré čáry a uháněl sám na branku Senátorů pronásledován švédským zadákem. A po úniku šikovně propasíroval puk mezi betony O´Connora.

Utkání zdramatizoval v jeho polovině kontaktním gólem v oslabení po brejku dva na jednoho Jean-Gabriel Pageau. Premiérově tak v NHL kapituloval rovněž debutující brankář Canadiens Mike Condon. V prestižní zámořské soutěži se poprvé po 48 letech stalo, že proti sobě nastoupili dva brankářští nováčci.

A lepší vzpomínky na unikátní duel bude mít gólman Montrealu. Ve třetí třetině mu totiž vrátil uklidňující dvoubrankový náskok po teči střely P.K. Subbana Torrey Mitchell. Český útočník Milan Michálek tak musel při svém jubilejním 700. utkání v NHL vstřebat první porážku Ottawy v sezóně.

Výsledek NHL:
Ottawa - Montreal 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Branky: 30. Pageau - 10. a 19. Plekanec, 46. Mitchell. Střely na branku: 21:34. Diváci: 19.177. Hvězdy zápasu: 1. Plekanec (Montreal), 2. Pageau (Ottawa), 3. Subban (Montreal).

Reklama

Související témata: