Hlavní obsah

Hemský tvrdým zákrokem zkrvavil urostlého Švéda. Ten se chtěl mstít

Detroit

Fanoušci jsou od něj zvyklí především na technické kousky, jimiž je známý, po nedělním utkání s Detroitem se ale o českém hokejovém útočníkovi Dallasu Aleši Hemském mluvilo ve zcela jiné souvislosti. Pardubický odchovanec totiž nebezpečným zákrokem napadl Jonathana Ericssona, v jehož obličeji se po nárazu na mantinel objevila i krev.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Český útočník Dallasu Aleš Hemský v souboji u mantinelu během utkání s Detroitem.

Článek

Incident se odehrál necelých osm minut před koncem třetí třetiny za stavu 2:1 pro Stars. Ericsson sváděl za brankou Detroitu bitvu o puk, když do souboje přiletěl jako třetí hráč Hemský a urostlého švédského obránce poslal tvrdým hitem na mantinel.

Ericsson zůstal pár vteřin otřesený v pokleku na ledě, pak se ale zvedl. Zkrvený v obličeji se chtěl Hemskému pomstít, a tak zahodil rukavice, svého soupeře chytil za dres a vrazil mu ránu. Rozhodčí celou situaci zblízka sledovali a překvapivě nepotrestali Hemského, nýbrž Švéda, jenž obdržel dvě minuty za hrubost.

„To mi přišlo trošku zvláštní. Rozhodčí říkal, že všechno viděl. Tak nevím, jestli viděl něco jiného než my ostatní. Vypadalo to jako úder na hlavu (od Hemského), naopak jsme to ale byli my, kdo skončil s hráčem na trestné lavici," divil se po zápase útočník Rudých Křídel a Ericssonův krajan Henrik Zetterberg.

Hemský však stále ještě může vyfasovat dodatečný disciplinární trest, neboť s ohledem na krvavé zranění Ericssona se jeho zákrokem nejspíše bude zajímat disciplinární komise starající se o zdraví hráčů. Ta si zákrok českého forvarda, který v době zákroku neměl brusle na ledě, minimálně zpětně pustí, aby ho vyhodnotila.

Dallas nakonec zvítězil 4:1 a upevnil si vedení Centrální divizi NHL.

Byl zákrok Aleše Hemského na Jonathana Ericssona v rámci pravidel?
Ano
67,5 %
Ne
32,5 %
Celkem hlasovalo 6374 čtenářů.

Reklama

Související témata: