Hlavní obsah

Hromotluk z NHL válcuje všechny hvězdy včetně Jágra. Sám nechápe, co se to děje

New York/Praha

Alexandr Ovečkin za Metropolitní divizi, Patrick Kane za Centrální divizi, Jaromír Jágr za Atlantickou divizi. Takoví by byli kapitáni jednotlivých týmů v lednovém Utkání hvězd NHL, pakliže by fanouškovské hlasování skončilo už nyní. Jméno hokejisty, jenž by vedl mužstvo z Pacifické divize, je však nečekané a mezi největšími hvězdami zámořské soutěže byste ho hledali marně...

Foto: Profimedia.cz

Útočník John Scott z Arizony.

Článek

Ještě ve středu ráno se pohyboval až okolo padesátého místa, o čtyřiadvacet hodin později však bylo všechno jinak. Hromotluk z Arizony John Scott se vyhřívá na samém vrcholu diváckého hlasování!

Jasně, od fanoušků jde především o recesi. V posledních dnech totiž různá hokejová fóra zaplavily vzkazy žádající fanoušky o zaslání hlasu pro 203 centimetrů vysokého a 118 kilogramů vážícího kanadského levého křídelníka. A hokejoví příznivci, kteří můžou hlasovat až desetkrát denně, tak skutečně konají.

„Vůbec nevím, co se to děje, ale já s tím opravdu nemám nic společného. Každý, koho potkám, mi dává aktuální informace a spoluhráči si ze mě dělají legraci. Fanoušci mě asi mají z určitého důvodu rádi, spíš to ale beru jako srandu než cokoliv jiného," říká třiatřicetiletý rodák z Edmontonu.

V NHL už prošel šesti mužstvy a v žádném nebyl od toho, aby rozhodoval zápasy nebo tvořil hru. Právě naopak. V probíhající sezóně nastoupil za Arizonu v šesti utkáních a připsal si jednu asistenci a osmnáct trestných minut. Za celou svou kariéru v nejlepší lize světa pak sehrál 280 duelů s bilancí pěti branek, šesti nahrávek a 535 trestných minut.

„Nechci mít své jméno v titulcích článků z tohoto důvodu. Jasně, je to taková zábavná věc, ale snad to v průběhu času poleví," říká upřímně o vzniklém šílenství. „Není to tak, že bych v žádném případě nechtěl být zvolen do All-Star Game. Bylo by to bezvadné, ale takhle si to nezasloužím. Nikdy nevíte, (do konce hlasování) ještě nějaký čas zbývá," připomíná uzávěrku stanovenou na 1. ledna 2016.

Loni triumfoval Lotyš Girgensons

Není to poprvé, kdy fanoušci do Utkání hvězd tlačili na úkor skutečných hvězdných jmen své oblíbence. V sezóně 2006/07 byly dokonce založeny internetové stránky na podporu obránce Vancouveru Roryho Fitzpatricka. Ten se ve výběru zadáků pro tým Západní konference dlouho držel na prvních dvou příčkách, nakonec ale skončil s 550 tisíci hlasy třetí za Scottem Niedermayerem a Nicklasem Lidströmem a účast v duelu mu tak utekla o 23 tisíc hlasů. Údajně proto, že vedení NHL přestalo týden před uzávěrkou počítat jemu zaslané hlasy.

Loni zase nejvíce hlasů (přes 1,6 miliónu) došlo útočníkovi Buffala Zemgusi Girgensonsovi. Zejména díky obrovským sympatiím příznivců z rodného Lotyšska.

NHL pro Utkání hvězd 2016, jež se bude konat 31. ledna v Nashvillu, zavedla oproti předešlým letům novinku. Hrát se bude se třemi bruslaři na každé straně a soupeřit spolu budou týmy zastupující jednotlivé divize. Každé mužstvo vytvoří jedenáct hráčů (šest útočníků, tři obránci a dva brankáři). Fanoušci vyberou jednoho hokejistu z každé divize, jenž bude zároveň kapitánem daného týmu. Zbylých čtyřicet hráčů nominuje NHL, přičemž alespoň jednoho zástupce musí mít každý z třiceti klubů NHL. Hrát se bude na dvacet minut.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.