Hlavní obsah

Podle odposlechů Gretzky o sázení zřejmě věděl

NEW YORK

Aféra se sázkařským gangem nabírá v hokejové NHL obrátky. Podle americké policie je asistent týmu Phoenix Coyotes Rick Tocchet členem gangu, který během 40 dní přijal více než tisíc nelegálních sázek na sportovní utkání v celkové hodnotě 1,7 miliónu dolarů. A podezření čím dál více čelí i Tocchetův nadřízený, hlavní kouč Coyotes a bývalý legendární hráč Wayne Gretzky.

Článek

Tajné policejní odposlechy telefonátů totiž podle zdroje listu Star-Ledger ukazují, že o mafii věděl i Gretzky. V jednom z rozhovorů mluví Tocchet s Gretzkým o několikamiliónové operaci. Podle zdroje nejsou v odposleších žádné důkazy o tom, že by se nejslavnější hokejista všech dob sám sázek účastnil. Vyšetřovatelé nicméně zjišťují, jestli tak nečinil prostřednictvím své manželky.

Gretzky v minulých dnech prohlásil, že o gangu neví. "Nikdy jsem s ním neměl nic společného, nemám a ani nikdy nebudu." S černými sázkami se podle odposlechů zapletly například i výrazné postavy NHL jako Jeremy Roenick z Los Angeles nebo Travis Green z Bostonu.

Reklama