Hlavní obsah

Hašek bude fit pro play-off, tvrdí generální manažer Ottawy

OTTAWA

Generální manažer hokejistů Ottawy John Muckler popřel informaci listu Ottawa Sun, že se český gólman Dominik Hašek už v této sezóně nepostaví do branky Senators. Podle Mucklera bude 41letý Hašek připraven pro play-off. Hašek si 15. února poranil úpon stehenního svalu v prvním utkání ZOH proti Německu. Od té doby nejenže neodehrál jediný zápas, ale ani netrénoval s mužstvem.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Dominik Hašek chce stihnout zápasy play-off.

Článek

Na ledě se podle listu objevil ve výstroji naposledy ve čtvrtek, ale jen velmi krátce. Dnes s odvoláním na nejmenovaný zdroj z okolí týmu deník napsal, že pro Haška sezóna skončila. "Je to úplně nepravdivé. Měli jsme plán od té doby, co se zranil. A náš plán je mít Doma stoprocentně zdravého. A až bude stoprocentně v pořádku, vrátí se a bude chytat v play off," citovala agentura Canadian Press generálního manažera Mucklera.

Ten připomněl, že Ottawa má již postup do play-off jistý, takže nemá cenu s návratem českého brankáře spěchat. Sám Hašek tvrdí, že se stav jeho poranění zlepšuje. "Mým cílem je dostat se na led, ale bohužel to ještě nejde. Vím, že čas ubíhá, ale stále věřím tomu, že se vrátím a budu zdravý," uvedl pardubický rodák, jenž se nechce zavazovat ke konkrétnímu termínu.

"Nevím, kolik zápasů odchytám a kdy. Zatím jsem v situaci, že si nejsem schopný obléci výstroj a chytat puky." Pokud by se Hašek opravdu nevrátil ani na play-off, bude muset Ottawa spoléhat pouze na nováčka Raye Emeryho. Třetí brankář Senátorů Michael Morrison, jehož nejlepší tým Východní konference získal před uzávěrkou přestupů z Edmontonu, zatím odchytal za klub z kanadské metropole jen jedno utkání.

Reklama