Hlavní obsah

Zraněný Eichel může hokejistům Buffala chybět až dva měsíce

Buffalo

Hokejistům Buffala bude zhruba šest až osm týdnů chybět jeden z jejich nejlepších útočníků Jack Eichel. Devatenáctiletý Američan si ve středu na posledním tréninku před startem sezóny NHL poranil kotník.

Foto: Sean Kilpatrick, ČTK/AP

Derick Brassard (vlevo) z Ottawy v souboji s Jackem Eichelem z Buffala během přípravného utkání.

Článek

Délku Eichelovy absence odhadl generální manažer Tim Murray. "U těchto zranění to tak bývá. Myslím, že se někteří kluci dokázali vrátit už po čtyřech týdnech, ale na to nemůžeme spoléhat. Znáte mě, vždycky spíš vidím sklenici z poloviny prázdnou, takže se raději připravíme na horší alternativu, a cokoli lepšího bude bonus," řekl novinářům Murray.

Buffalo první utkání v ročníku doma s Montrealem prohrálo 1:4 a každým zápasem bez Eichela se zvyšuje riziko, že Sabres šestým rokem za sebou nepostoupí do play off. Talentovaného Američana si klub vybral jako celkově druhého na loňském draftu a bronzový medailista z MS v Praze byl v minulé sezoně s 24 góly nejlepším střelcem a s 56 body druhým nejproduktivnějším hráčem mužstva.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.