Hlavní obsah

Frustrované hvězdy. Vysoký příděl Dallas neunesl, popral se i Faksa

Winnipeg

Góly jim sázeli se železnou pravidelností, osmnáctiletý finský nováček Patrik Laine dovršil hattrick a publikum ve Winnipegu bouřilo nadšením. To už bylo na hokejisty Dallasu příliš! Ve snaze změnit nepříznivý vývoj neváhali přitvrdit až na samou hranici únosnosti, v zápase se pak rozpoutalo i několik rvaček. Rukavice neváhal shodit ani český útočník Radek Faksa, který absolvoval svoji premiérovou bitku v NHL.

Foto: Profimedia.cz

Český útočník Dallasu Radek Faksa v souboji s Arťomem Anisimovem z Chicaga.

Článek

Na začátku třetí třetiny prohrával Dallas už 1:6 a Faksa si u hrazení vyšlápl na Tobiase Enströma. Do role mstitele se pasoval obrovitý Tyler Myers a český reprezentant, který si zahrál i na letošním Světovém poháru, zprvu pár ran utržil. Pak se mu však podařilo soupeře povalit na led a rozhodčí už další plameny vášně uhasili.

Oba borci vyfasovali pětiminutové tresty, domácí Myers však ještě dvě minuty navíc za sekání a Dallas v přesilovce zásluhou Tylera Seguina snížil na 2:6. Do konce zápasu však inkasoval ještě dvakrát a odjel s vysokým přídělem.

„Bylo to (z naší strany) trapné, od začátku až do konce. Odehráli jsme strašný zápas," kabonil se kapitán poražených Jamie Benn. „Jsme úplně na dně, nemyslím, že bychom mohli předvést ještě horší výkon než dnes. Všichni si musíme říci, co příště dělat lépe."

Stars, které řada odborníků tipovala mezi favority letošního ročníku NHL, neprožívají i vinou zranění několika opor (Hudler, Spezza, Sharp, Hemský) zrovna vydařené období. Prohra ve Winnipegu byla už třetí v řadě, šestá z posledních sedmi duelů a týmu patří v Centrální divizi až šestá příčka.

Reklama

Související témata: