Hlavní obsah

Florida - Calgary 2:4Frolík pomohl k výhře, Vrbata s Hanzalem mírnili porážku Kojotů

New York
Aktualizováno

Michael Frolík se dvěma asistencemi podílel na výhře Calgary proti domácí Floridě. Jaromír Jágr se naopak na opačné straně kluziště neprosadil a byl u dvou inkasovaných gólů. K výhře Dallasu 5:2 proti Arizoně pomohli jednou asistencí i Jiří Hudler s Radkem Faksou. Za hosty stříleli čeští útočníci Radim Vrbata a Martin Hanzal.

Foto: Robert Mayer, Reuters

Michael Frolík s obráncem Hamiltonem oslavují gól Mikaela Backlunda do sítě Floridy

Článek
Fotogalerie

Florida na vlastním ledě začala dobře. Po necelých pěti minutách najel do útočného pásma Reilly Smith a přes Jokinena se dostal kotouč k Nicku Bjugstadovi, který využil Frolíkovo vyloučení. Poté však přišla smrtící pětiminutovka hostů.

Nejprve se k odraženému puku dostal Bennett a z blízka překonal gólmana Luonga. Téměř vzápětí založil Michael Frolík útočnou akci. Ve středním pásmu předal kotouč Backlundovi, jenž si jej vyměnil s mladíčkem Tkachukem a následně nedal brankáři tváří v tvář šanci a poslal Flames do vedení.

O tři minuty později si svoji slabší chvilku vybral Roberto Luongo, když neudržel lehkou střelu Tkachuka. Puk se sice za brankovou čáru nedostal, ale s Frolíkovou pomocí nakonec zvýšil na 3:1 Engelland. Do přestávky se ještě Panterům podařilo snížit zásluhou Barkova po spolupráci s Huberdeauem.

V prostřední části sice Florida tlačila a soupeře jednoznačně přestřílela 17:6, ale branku naopak vstřelil hostující Brouwer, kterého přesným pasem našel z rohu Stajan. Brankář Johnson odolal i v závěrečné třetině a připsal si 36 úspěšných zákroků. Panteři tak prohráli druhý zápas v řadě a prozatím se pohybují mimo pozice zajišťující boje o Stanley Cup.

Čeští Kojoti Arizonu k vítězství nedotáhli

Hráči Stars se vrátili na led po pětidenní přestávce a o své výhře 5:2 rozhodli až v poslední třetině, kterou vyhráli 3:0.

Radim Vrbata otevřel po sedmi minutách pomocí teče bránícího hráče účet utkání. Druhou branku mohl přidat Perlini po Dvorakově průniku, ale gólman Lehtonem s velkou porcí štěstí neinkasoval. V 15. minutě našel na druhé straně volného Shora Hudler a bylo srovnáno.

Zásluhou Martina Hanzala se Arizona dostala ještě jednou do vedení. Třicetiletý útočník vyjel zpoza branky a o Bennovu brusli a tyčku si připsal šestnáctou trefu v sezóně. Stars však odpověděli v závěru druhé třetiny, kdy se v přesilové hře trefil John Klingberg.

V úvodu třetí třetiny se po přihrávce Jordieho prosadil Jammie Benn a nasměroval tak Dallas k vítězství. Čtvrtou branku přidal Korpikoski, jenž se dostal k dorážce po střele Radka Faksy. Na konečných 5:2 uzavřel skóre Eakin.

Třinácté vítězství v řadě na domácím ledě oslavili hokejisté Washingtonu, kteří porazili 2:1 Edmonton. Rozhodující gól vstřelil ve 46. minutě Justin Williams. Šňůru pěti porážek přerušila Carolina výhrou 3:0 nad Ottawou.

Výsledky NHL:
Washington - Edmonton 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branky: 13. Wilson, 46. Justin Williams - 21. Draisaitl. Střely na branku: 25:31. Diváci: 18 506. Hvězdy zápasu: 1. Justin Williams, 2. Wilson, 3. Kuzněcov (všichni Washington).
Dallas - Arizona 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Branky: 15. Shore (Hudler), 39. Klingberg, 44. Jamie Benn, 50. Korpikoski (Faksa), 56. Eakin - 8. Vrbata, 34. Hanzal (Vrbata). Střely na branku: 37:27. Diváci: 18 043. Hvězdy zápasu: 1. Jamie Benn, 2. Lindell, 3. Shore (všichni Dallas).
Carolina - Ottawa 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Branky: 2. J. Staal, 36. Lindholm, 40. Stalberg. Střely na branku: 44:34. Diváci: 11 327. Hvězdy zápasu: 1. Läck, 2. J. Staal, 3. Di Giuseppe (všichni Carolina).
Florida - Calgary 2:4 (2:3, 0:1, 0:0)
Branky: 5. Bjugstad, 18. Barkov - 9. Bennett, 11. Backlund (Frolík), 14. Engelland (Frolík), 27. Brouwer. Střely na branku: 38:28. Diváci: 14 765. Hvězdy zápasu: 1. Johnson, 2. Brouwer (oba Calgary), 3. Barkov (Florida).

Reklama