Hlavní obsah

Jágrův veteránský zápis. Takhle nabito měli v NHL jen Howe a Chelios

Sunrise/Praha

Po pěti zápasech slavil gól, jeho druhý v pětačtyřiceti letech v NHL. Kdo? Jaromír Jágr, zralejšího hráče v této lize nyní nenajdete. Dvanáctou trefu sezóny si připsal proti Carolině, nakonec Panteři vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech. Panteři doma po třech porážkách konečně naplno zabrali. Jágr ale po utkání spokojeností nezářil a pálil nespokojeně do vlastních řad.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Jaromír Jágr přijímá gratulace po vstřelení gólu proti Carolině. Byl to jeho druhý v NHL v pětačtyřiceti letech.

Článek

V této sezóně odehrál kladenský odchovanec v NHL 62 zápasů, připsal si 12 gólů a 23 asistencí. Trefy sbírá po jedné, ještě nepoznal, jak chutná utkání s více góly. Více jak dvoubodový zápis zažil v probíhajícím ročníku dvakrát: 19. listopadu 1+2 proti Ottawě a 20. prosince 0+3 proti Buffalu.

Jágr je třetím hráčem v historii NHL, který po svých pětačtyřicátých narozeninách vstřelil v NHL alespoň dva góly. Narozeniny slavil 15. února. Podobně nabito měli po 45. narozeninách jen Gordie Howe a Chris Chelios.

Český útočník se proti Carolině prosadil už ve třinácté minutě, kdy na něj protihráči zapomněli během přesilové hry. Zůstal sám před brankářem, ten se nestihl včas přesunout a Jágr dokázal nabídnutou šanci využít.

„Cítil jsem, že jsme hráli dobře v první třetině. Potom jsme si mysleli, že to po dvaceti minutách půjde samo, tím jsme soupeři dali sílu, oni se zlepšovali a dali góly. Ke konci zápasu jsem si říkal, že budeme rádi za bod. Nemůžeme hrát jen dvacet minut," citoval server nhl.com nespokojeného Jágra.

Reklama