Hlavní obsah

Jágr o budoucnosti mlží: Změny přijdou. Počkejte si a uvidíte

Miami

Zpackaná sezóna je minulostí, v hale BB&T se už odstraňují poslední zbytky ledové plochy a hokejistům Floridy začíná dlouhá pauza, která odstartovala pondělním personálním zemětřesením ve vedení. Dají se očekávat další změny, v centru pozornosti je pochopitelně i otázka, zda se Panterům upíše na další sezónu hvězdný veterán Jaromír Jágr, nebo ne.

Foto: Joel Auerbach, ČTK/AP

Jaromír Jágr na střídačce Floridy. Bude na ní sedět i v příští sezóně?

Článek

Kladenský hokejista ani v pětačtyřiceti letech končit rozhodně nehodlá a v NHL by rád na podzim načal 24. sezónu. Jen ještě není jasné v jakém dresu. Pokud Jágr s Floridou nepodepíše nový kontrakt, může se stát 1. července volným hráčem.

„Nechci o ničem mluvit. Prostě si počkejte a uvidíte. Co se má stát, stane se," mlžil Jágr před zámořskými novináři, kteří z české legendy chtěli dostat alespoň náznak vývoje dalšího pokračování jeho kariéry.

„Samozřejmě tady změny přijdou. Majitelé je chtějí a vlastně už začaly," pokračoval druhý nejproduktivnější hráč v historii NHL (1914 bodů) a třetí nejlepší střelec (765 gólů).

Už v pondělí skončil u Panterů jako trenér i generální manažer Tom Rowe. Novým generálním manažerem Floridy byl jmenován Dale Tallon, který tuto funkci zastával šest let do roku 2016.

Tallon: Budeme mít pozitivní diskuzi

Ani ke změnám v klubu se ale nechtěl Jágr vyjadřovat: „Moje práce není hodnotit kroky majitelů. To je jen jejich věc. Sám vlastním klub v České republice a taky dělám, co uznám za vhodné."

Alespoň připustil, že se s Dalem Tallonem už o budoucnosti stihli promluvit. „Trochu jsme si o tom povídali. Nechci ale zacházet do detailů. Dáme vám vědět, jakmile se něco stane," odmítal být konkrétnější.

Sám Tallon se rozpovídal trochu víc. „Už asi před měsícem jsem se bavil s jeho (Jágrovým) agentem. Stejně jako v minulosti si spolu sedneme a během příštích týdnů se posuneme dál, uvidíme, jaké jsou jeho preference a zda se shodnou s těmi našimi, nebo ne. Budeme mít pozitivní diskuzi a uvidíme, kam nás zavede," cituje Tallona list Miami Herald.

Jágr se více rozpovídal o zklamání z uplynulé sezóna a jeho příčinách. „Máme za sebou těžký rok. Událo se hodně změn, klíčoví hráči byli často zranění. Jako tým jsme nehráli dobře, ne dost dobře na to, abychom se dostali do play off. Takže sezóna byla zklamáním," připustil.

„Neměli jsme dost sebevědomí. Když nemáte dost bodů, pokaždé se bojíte porážky. To se nám přesně stalo, neměli jsme sebevědomí," dodal.

Reklama

Související témata: