Hlavní obsah

Dvojitý Crosbyho úder za 52 sekund. Ovečkin má jasno, chce diktovat hru

Washington/Praha

První výhra a první bod, který získal Sidney Crosby v souboji s Alexandrem Ovečkinem v NHL. Pittsburgh porazil ve druhém kole Stanley Cupu Washington 3:2, to jako hlavní výsledek. Tím druhým, který ale média a fanoušci sledují, je porovnávání dvou hlavních hvězd týmů. Šlo o šedesátou bitvu těchto dvou hokejových ikon, Kanaďan vede 39 ku 21.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Sidney Crosby se raduje z gólu. Alexandr Ovečkin projíždí, Tučňáci zvládli první play off bitvu.

Článek

„Tohle nebude snadné, speciálně, když bojujete proti obhájci Stanley Cupu. Oni mají zkušenosti hrát pod tlakem. Jsou šampióni, my musíme diktovat hru," citoval server nhl.com Ovečkina po porážce.

Crosby strávil na ledě méně času než Ovečkin, přesto vstřelil dva góly, rival jeden. Na dvě přesné trefy potřeboval kapitán Tučňáků 52 sekund.

Dvanáct vteřin uběhlo z druhé třetiny a přesná střela z kruhu znamenala první gól v sérii. Za pár sekund devětadvacetiletý forvard rozehrál útok z vlastní třetiny, přejel si před branku soupeře a počkal si na puk - 2:0.

Ve stejné dvacetiminutovce se prosadil také Ovečkin, tato třetina patřila gólově jen těmto dvěma. I když rodák z Moskvy vstřelil o gól méně, radoval se z branky více. Rána mezi kruhy a vymetená šibenice.

Čísla v prvním utkání
GólyCrosby 2Ovečkin 1
AsistenceCrosby 0Ovečkin 0
Body celkemCrosby 2Ovečkin 1
Čas na leděCrosby 17:25Ovečkin 19:11

Ve 14 zápasech ve Stanley Cupu, kde se oba rivalové potkali, získal Ovekčin 22 bodů (11+11), Crosby je na čísle 17 (10+7). Ve čtvrtek se radoval Kanaďan, který předvedl pět střel na branku, Rus tři.

Před lety fanoušky lákal Wayne Gretzky a Mario Lemieux, dnes tu je další dvojka. „Tento mikrosouboj tu je od jejich začátku v NHL. Vždy budou porovnáváni. Sidney nás svými góly nakopnul, když začínáte na ledě soupeře, potřebujete podobné momenty," okomentoval kapitána čtyřicetiletý spoluhráč Matt Cullen.

„Měli jsme herní přestávku a potřebovali jsme čas se dostat do správného tempa. Myslím, že jsme odvedli dobrou práci," byl spokojený po první bitvě Crosby. Co přinese díl druhý?

Reklama

Související témata: