Hlavní obsah

Eliáš zůstává v New Jersey

NEW JERSEY

Překvapení v podobě odchodu Patrika Eliáše z New Jersey se nekoná. Třicetiletý dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru, jenž se stal v sobotu volným hráčem, se ještě týž den domluvil s vedením Devils na nové, sedmileté smlouvě zaručující příjem 42 milónů dolarů.

Článek

Eliáš tak bude jedenáctou sezónu v řadě hráčem Devils. "V New Jersey jsem prožil skvělou kariéru. Hodně mi ten tým dal, nemám si na co stěžovat. Nemám důvody, proč odcházet. Jediným důvodem by mohly být jiné nabídky, kterým se s novými pravidly nebudou Devils rovnat," řekl hráč, který v 596 utkáních NHL zaznamenal 504 bodů za 223 tref a 281 přihrávek. Ve 111 duelech play-off přidal 34 branek a 60 přihrávek.

V minulé sezóně se český hráč vyrovnával s následky žloutenky, kterou se nakazil během výluky NHL při angažmá v ruském Magnitogorsku. Letos proto neodehrál za oceánem ještě polovinu základní části, ale stihl všechny přesvědčit, že zájemce o jeho služby bude muset sáhnout hluboko do kapsy. V 38 zápasech nasbíral 45 bodů za 16 branek a 29 asistencí a v devíti duelech play-off si připsal 16 bodů za šest gólů a deset přihrávek.

Reklama