Hlavní obsah

Volejbalisté dvakrát porazili Japonsko

OSTRAVA

Čeští volejbalisté v neděli podruhé porazili reprezentaci Japonska v zápase Světové ligy v Ostravě. Stejně jako v sobotu český národní tým neztratil ani set. Češi vyhráli už po páté v řadě a se třinácti body se ujali vedení ve skupině D. Japonsko porazili 25:21, 25:19 a 25:18.

Článek

K vedení ve skupině jim pomohlo klopýtnutí Francouzů v Řecku 1:3.

Další dva duely sehrají čeští reprezentanti za týden v Japonsku.

Hosté tentokrát zaskočili český výběr lepším nástupem, pod náskok 4:1 se však podepsaly zejména špatné smeče hráčů soupeře. Poté už české družstvo navázalo na sobotní duel a razantním servisem zahánělo soupeře daleko od sítě. Japonci stěží vraceli míče přes síť, kde je navíc obvykle připravené české bloky vracely zpátky na zem. Pláteník, novic v základní sestavě, se za důvěru v závěru setu odvděčil sérií několika povedených úderů a jeho zásluhou získal domácí celek rozhodující čtyřbodové vedení.

Ani ve druhém setu se Japonci nedokázali vypořádat s vlastním příjmem. Kubalův výtečný servis zajistil domácím uklidňující vedení 6:1, hosté si rychle vyžádali oddechový čas, ale ten stejně jako změny v sestavě nezabral. K dobrému podání přidal český tým i výbornou obranu, kterou prakticky zcela ochromil japonský útok na síti. V závěru setu reprezentanti ČR polevili a dali soupeři šanci snížit , ovšem sadu si vzít nenechali.

Menšího výpadku protivníka využili Asiaté v úvodu třetí sady, do její poloviny střídavě vedli a byli v naději, ale pak Češi znovu udeřili zdrcujícím podáním. Nepříznivý stav 11:12 během chvilky otočili na 18:13 a poslední ataky Japonců se v závěru už beznadějně tříštily o neprostupný český blok. Česká reprezentace vyhrála za 80 minut 3:0 a minimálně týden si může vychutnávat vedení ve skupině.

Česká republika - Japonsko 3:0 (21, 19, 18)
Rozhodčí: Notaerts (Belg.), Cedeno (Ven.). Čas: 80 min. Diváci: 3200.
Sestava ČR: Zapletal, Kubala, Rak, J. Novotný, Pláteník, Staněk, libero Obdržálek - Ticháček, Polák, Dubš.

Reklama

Související témata: