Hlavní obsah

Neprovokujte Voráčka! Jak se český útočník pomstil dotěrnému fanouškovi Toronta?

Toronto/Praha

V úvodu sezóny hraje v úžasné formě. Zpočátku sice sbíral jen asistence, v posledních dvou zápasech NHL se ale hokejový útočník Philadelphie Jakub Voráček dokázal konečně prosadit i střelecky. V sobotu pomohl Letcům gólem a přihrávkou k výhře 4:2 na ledě Toronta a byl vyhlášen první hvězdou utkání. Kladenský odchovanec však na sebe v Air Canada Centre neupozornil jen hokejovými dovednostmi.

Foto: John E. Sokolowski, Reuters

Jakub Voráček z Philadelphie (vpravo) a Nazem Kadri z Toronta.

Článek

V průběhu duelu se jeden z příznivců domácích Maple Leafs neustále snažil provokovat hráče Flyers na střídačce, když na ně pokřikoval a několikrát i bušil do plexiskla. Hosté si jej dlouho snažili nevšímat, v jednu chvíli už ale Voráčkovi došla trpělivost.

Mistr světa z roku 2010 vzal do svých rukou láhev s vodou a dotěrného fanouška skrz díru mezi plexiskly pořádně „osprchoval". Podle vícerých zámořských serverů byl následně příznivec ochrankou vyveden ze stadiónu.

Po zápase se Voráček k incidentu nevracel, komentoval jen hokejové věci. „Hráli jsme velmi dobrý hokej celých šedesát minut. Toronto je jedním z nejlepších týmů v NHL a má plno mladých a rychlých hráčů, ale dokázali jsme velmi dobře eliminovat jejich největší zbraně. Je to cenná výhra," pochvaloval si osmadvacetiletý forvard.

I jeho zásluhou se zatím Philadelphia v tabulce Východní konference drží na příčkách zajišťujících postup do bojů o Stanley Cup. Voráček si v jedenácti zápasech připsal šestnáct bodů za dva góly čtrnáct nahrávek. V kanadském bodování celé soutěže je třetí hned za Stevenem Stamkosem a Nikitou Kučerovem z Tampy Bay.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.