Hlavní obsah

Malkin: Magnitogorsku jsem se upsal pod nátlakem

SANTA MONICA

Talentovaný ruský hokejista Jevgenij Malkin promluvil o okolnostech svého útěku z přípravy svého klubu do Spojených států. Hráč smluvně vázaný v ruském Magnitogorsku využil příležitost při cestě týmu do Finska a později se dostal až za oceán. Nyní pobývá v Kalifornii, odkud se brzy hodlá přemístit do Pittsburghu, kde chce za místní Penguins hrát NHL.

Foto: internet

Jevgenij Malkin během draftu NHL.

Článek

Pittsburgh si sice vybral Malkina v draftu NHL 2004, ale dvacetiletý útočník před dvěma týdny podepsal novou smlouvu v Magnitogorsku. "Podepsal jsem to, protože na mne hodně tlačili. Do nekonečna jsem se jim snažil vysvětlit, že chci hrát NHL, a že jsem už dal slib Pittsburghu. Ale nikdo mě neposlouchal, pořád jen omílali své argumenty. Přitom mi už loni slíbili, že mne pustí," citoval Malkina ruský deník Sport-Express.

Nakonec tedy vzal svůj osud do vlastních rukou a uprchl tak, jak jsme na to byli zvyklí ještě v dobách komunistického režimu. Nyní už se ale opět věnuje hokeji a poctivě se připravuje v tréninkové hale Los Angeles Kings v kalifornském El Segundo. S nadějí, že mu přece jen bude umožněno hrát NHL za Pittsburgh.

"Myslím teď na všechno kolem týmu. Jestli mne vůbec přijmou mezi sebe a jak se tam budu cítit," vykládal Malkin prostřednictvím tlumočnice v rozhovoru pro deník Pittsburgh Tribune-Review. Hodně informací získal od svého kamaráda a krajana Sergeje Gončara, jenž je jedním z pilířů obrany Penguins.

Crosby mu poslal esemesku

"Sergej mi o týmu hodně vyprávěl. Že je to mladé mužstvo, všichni jsou tam přátelští a bude se mi tam líbit," tvrdí mladý talent, jemuž se dostalo podpory i od největší hvězdy Pittsburghu Sidney Crosbyho. Ten má v zámoří stejného agenta jako Malkin a jeho prostřednictvím mu poslal pozdravnou esemesku, ještě když čekal v Helsinkách na víza do USA.

"Viděl jsem ho jen párkrát, ale vím, že je to vynikající hráč," řekl Malkin, jenž stejně jako Crosby hrál na posledním mistrovství světa v Lotyšsku. Osobně se ale ještě nesetkali. "Agenti mi říkali, že je to velmi dobrý kluk, velmi inteligentní a velmi přátelský," dodal.

Chtěl by Rusko dál reprezentovat

Jeho úprk z mateřského oddílu byl v Rusku pečlivě sledovaný a Malkin věří, že rodina a přátelé jeho rozhodnutí pochopí. "Jenom si nejsem jistý, zda mne rád uvidí Veličkin (generální manažer Magnitogorsku)," přelétl mu po tváři lehký úsměv. Každopádně by rád ještě svou zemi reprezentoval. "Pokud mne pozvají hrát, rád to uvítám," dodal na závěr.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články