Hlavní obsah

Útočník Pánik zamířil v NHL z Chicaga do Arizony

Glendale

Slovenský hokejový útočník Richard Pánik se stěhuje v NHL z Chicaga do Arizony. Coyotes získali šestadvacetiletého odchovance Martina a bývalého hráče Třince spolu s dalším forvardem Laurentem Dauphinem výměnou za útočníka Anthonyho Duclaira a obránce Adama Clendeninga.

Foto: Rick Scuteri, ČTK/AP

Anthony Duclair (10) míří z Arizony do Chicaga.

Článek

Pánik si v této sezoně připsal v 37 zápasech 16 bodů za šest branek a 10 asistencí. Za Chicago nastoupil naposledy v úterý na ledě Ottawy a pomohl jednou trefou k vítězství 8:2. Ukončil tak střelecký půst trvající 27 utkání. Předtím skóroval 21. října proti svému současnému klubu.

Do Chicaga přišel v lednu 2016 z Toronta a v minulé sezoně prožil nejlepší rok v zámoří. V 82 zápasech základní části si připsal 44 bodů a dal 22 branek, ve čtyřech duelech play off zaznamenal jednu asistenci. V NHL má na kontě z 300 utkání 107 bodů (53+54). Z 12 utkání play off má čtyři asistence.

V roce 2009 jej draftovala v druhém kole na 52. pozici Tampa Bay a Pánik se vydal do Ameriky z extraligového Třince, za který sehrál v extralize 25 utkání a připsal si dva body za gól a asistenci.

Dvaadvacetiletý Duclair v tomto ročníku nasbíral ve 33 zápasech za Arizonu 15 bodů (9+6). O tři roky starší Clendening má z pěti duelů dvě přihrávky a dvaadvacetiletý Dauphin z 34 duelů za Chicago vytěžil tři góly a asistenci.

Reklama

Související témata: