Hlavní obsah

Malkin hrál poprvé za Pittsburgh a skončil v nemocnici

MONCTON

Nepříjemnou zámořskou premiéru má za sebou ruský hokejista Jevgenij Malkin. Talentovaný útočník nastoupil poprvé za tým NHL Pittsburgh Penguins v ostrém zápase, jenže přípravný duel s Philadelphií pro něj skončil odvozem do nemocnice. Důvodem byl hrůzně vypadající střet se spoluhráčem Johnem Leclairem ve druhé třetině zápasu v Monctonu.

Článek

LeClair dokončoval svou útočnou akci z levé strany před brankou Philadelphie, když nezkoordinoval svůj pohyb a skončil na zadním mantinelu. V tu samou chvíli však z druhé strany za brankou přijížděl Malkin, jenž už neměl šanci se spoluhráči, který se zrovna zvedal na nohy, vyhnout. Přeletěl přes LeClaira a tvrdě dopadl hlavou na led.

Asi čtyři minuty zůstal ležet, pak se zvedl a držel se za levou ruku. Do zápasu se už nevrátil a raději zamířil v doprovodu na vyšetření do nemocnice. Klub zatím jen oznámil, že se u Malkina jedná o zranění v horní části těla. "Cokoli jiného by v tuto chvíli bylo pouze spekulací," řekl novinářům generální manažer Penguins Ray Shero.

Malkin byl v dobré náladě

"Zasekla mi do ledu hrana brusle a ztratil jsem rovnováhu," vysvětloval příčinu střetu s Malkinem LeClair. "Vždy je nepříjemné vidět vycházející hvězdu, jak se zraní. Doufejme, že to nebude nic vážného," dodal. Samotný Malkin nebyl pro vyjádření k zastižení, ale podle jeho spoluhráčů byl při odletu týmu zpátky do Pittsburghu v pohodě a vtipkoval.

"Snaží se zůstat v dobré náladě. Ale když jsem viděl ten střet, tak mi do smíchu nebylo," řekl jeho krajan Sergej Gončar, jenž je Malkinovi hlavním rádcem v zámoří a pomáhá mladému útočníkovi i jako překladatel. Právě jemu ještě stihl Malkin před svým zraněním přihrát na gól do sítě Philadelphie. Pittsburgh nakonec přípravné utkání vyhrál 5:4.

Reklama

Související témata: