Hlavní obsah

Zklamaní hokejisté Sparty věděli, že časem uznají úspěch

PETROHRAD

Bezprostřední smutek sparťanů časem nahradí hrdost na překvapivý výsledek. Pražský tým se postaral o jeden z největších klubových úspěchů českého hokeje v novodobé historii, po prohře s Magnitogorskem ve finále turnaje evropských mistrů Super Six na nich ale bylo znát zklamání. "Dokázali jsme i s Magnitogorskem hrát poměrně vyrovnanou partii a jen škoda, že se jim vždy podařilo po nerozhodném stavu dát zase gól,“ tvrdil brankář Tomáš Duba.

Článek

„Teď jsme zklamaní, protože jsme mohli dosáhnout i triumfu, ale odešli jsme z ledu poraženi. S odstupem času to ale budeme brát jako úspěch. I trenéři nám říkali, že nemusíme být smutní, že jsme bojovali a odvedli, co mohli," řekl útočníkTomáš Netík.

Nejlepší střelec turnaje, který převzal i cenu pro nejlepšího účastníka Super Six, prohrál první finále v kariéře. „Když jsem hrál finále v extralize, tak jsem vždy byl na vítězné straně. Před zápasem jsem si to uvědomil a možná ten nezdar trochu přivolal. Magnitogorsk však měl skvělý tým s řadou zkušených a ostřílených hráčů," ocenil Netík kvalitu soupeře.

Dubu nejvíce mrzel třetí inkasovaný gól. „Normálně bych ho asi nedostal. Ale on to trefil ze situace jeden na jednoho a přesně v ten moment tam projel obránce. Oběma nám to prolétlo mezi nohama. Myslel jsem si dokonce, že ten puk mám, ale on prolétl až do branky. Mohli jsme držet stav 2:2 a Rusové by třeba byli více nervózní," uvedl Duba.

„Ze začátku zápasu na nás trochu dolehla atmosféra, soupeř hrál prakticky v domácím prostředí. Dvakrát jsme ale jeho vedení vyrovnali a kdybychom nedostali na konci druhé třetiny nešťastný gól, mohlo se ve třetí části stát úplně všechno," řekl Netík, podle nějž dva gól soupeře v závěru duelu již nic neřešily. „Hodně jsme to vzadu otevřeli ve snaze vyrovnat  a oni nám tam ujeli.“

Reklama

Související témata: