Hlavní obsah

Přelomové MS v hokejbalu se blíží, očekávají se pětitisícové návštěvy

PRAHA/PLZEŇ

Ve dnech 13. až 20. června přivítá Plzeň 8. mistrovství světa v hokejbalu. Organizátoři připravují přelomový šampionát, který by měl změnit vnímání tohoto sportu v očích dosud nepříliš znalé veřejnosti. Šampionát bude vysílat přímými přenosy Česká televize a organizátoři očekávají na nejlepší zápasy rekordní návštěvy až pět tisíc diváků.

Článek

Bez zajímavosti není pohled do historie dosud odehraných světových šampionátů. Na soupiskách najdeme známá a slavná hokejová jména. Slovensko pro domácí turnaj v roce 1999 nominovalo a postavilo hvězdy NHL Richarda Zedníka, Jozefa Stümpela nebo Pavola Demitru.

V kádru Česka najdeme například olympijského vítěze z Nagana a hokejového mistra světa Jana Čalouna nebo reprezentanty či extraligové hráče Richarda Krále, Františka Ptáčka, Petra Kaňkovského či Dušana Salfického.

Divácký zájem o turnaje mistrovství světa se liší podle toho, která země šampionát pořádala. Zatím se o oficiálních návštěvnických rekordech nemluví, protože evidence přesných čísel nefungovala. Neoficiálně se dá zatím jako vrchol označit turnaj v Litoměřicích, kde finále mezi Českem a Slovenskem sledovaly beznadějně nabité tribuny, na kterých se tísnilo kolem tří tisícovek fanoušků.

Mimořádně zajímavá podívaná

Letos pořadatelé očekávají v dějišti turnaje ČEZ Aréně, kde hrají své extraligové zápasy hokejisté Plzně, na nejlepší zápasy přes pět tisíc diváků. Letošní šampionát slibuje mimořádně zajímavou podívanou.

"Prostředí je nádherné, tribuny jsou prostorné. Úplně si představuji, až budou plné fanoušků," řekl český reprezentant Pavel Kubeš pro oficiální stránky mistrovství. "V hale je také zajímavý nestandardní povrch s gumovým nástřikem. To je trochu jiné než v ostatních halách," všiml si pětadvacetiletý útočník. "Hřiště má veliké rozměry, což bude fyzicky náročné," dodal. "Co se týče zázemí, to je přímo excelentní," liboval si Kubeš.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko dnes 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko