Hlavní obsah

Hokejisté si užívali beachvolejbal, Jágr pro zranění chyběl

DOKSY

I podruhé za sebou se musela beachvolejbalová exhibice Jágr teamu v Doksech u Máchova jezera obejít bez hlavní hvězdy. Loni Jaromír Jágr vyjednával v době řádění svých hokejových kolegů na pískovém kurtu o odchodu z NHL do Omsku, tentokrát mu vystavilo stop týden staré zranění z fotbalového turnaje v Českém Dubu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

V Doksech nechyběl ani František Kaberle

Článek

"Neodehrál už minulý Jágr tým," řekl k Jágrově absenci jeho bývalý spoluhráč z New York Rangers Petr Průcha. Minulou sobotu Jágr ve Vésce u Olomouce kvůli nataženému stehennímu svalu jen přihlížel tenisovému turnaji osobností, dnes na slunnou pláž v Doksech nedorazil. Osmička hokejistů rozdělená do dvojic a doplňovaná na zápasy juniorskými volejbalistkami si ale vydařené počasí u Máchova jezera užila.

"Konečně je horký léto. Doteď pršelo a byla zima, až teď se udělalo hezky. K beachvolejbalu to patří," pochvaloval si obránce Toronta Tomáš Kaberle, který se mohl odreagovat od dění v klubu. V týmu Maple Leafs, který prochází změnami, přišel o parťáka Pavla Kubinu. Sám zůstává, ale nemá prý až do poloviny srpna jistotu, že nebude někam vyměněn.

Jeho bratr František byl rád, že na něj místo na kurtu nezbylo a mohl pojmout víkend u Máchova jezera rekreačně. "Nakonec to tak vyšlo, že nemusím hrát, docela jsem to přivítal. Jezdím sem dlouho, mám tu hrozně rád ten odpočinek. Když něco hraju, tak se snažím vždycky vyhrát, a nebylo by to ono. Dopadlo to dobře, že se sem jedu na víkend jen uvolnit," řekl s úsměvem starší z bratrů Kaberlových.

Svou budoucnost řeší intenzivněji než jeho sourozenec Tomáš. V Carolině má ještě na rok smlouvu na 2,2 miliónu dolarů, ale v uplynulé sezoně zůstával často mezi náhradníky. Vítěz Stanleyova poháru s Carolinou a pětinásobný mistr světa vidí jako východisko dvě možnosti. Buď výměnu v NHL jinam, nebo odchod do Ruska, kam jej láká právě Jágrův Omsk. "Rozhodne se v nejbližších dnech," podotkl tvořivý zadák, který se na triumfu Hurricanes v roce 2006 podílel vítěznou trefou v rozhodujícím zápase.

Na písku v Doksech kralovala stejně jako loni úspěšná souhra exsparťanských veteránů působících nyní v první hokejové lize Jaroslava Nedvěda s Jiřím Zelenkou. Ve finále zdolali Průchu s Karlem Pilařem. "Všichni se tady dobře bavíme, je to zpestření letní přípravy. Každý chce vyhrávat, vyhecujeme se mezi sebou a nedá se říct, že by to byly odfláknutý zápasy," uvedl Průcha k soubojům na rozpálené pláži, které si nenechali ujít také Radek Smoleňák ve dvojici s Jiřím Tlustým a s Tomášem Kaberlem Martin Hanzal.

Reklama

  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko