Hlavní obsah

Ovečkin chce za každých okolností hrát na OH v Soči 2014

WASHINGTON

Ruský hokejový útočník Alexander Ovečkin dal jasně najevo svůj postoj k účasti na olympijských hrách v Soči 2014. Přestože není dosud jasné, zda po příští olympiádě ve Vancouveru bude vedení NHL i nadále přerušovat svou soutěž a pouštět hráče reprezentovat, Ovečkin prohlásil, že v Soči bude hrát, ať se stane cokoliv.

Článek

Jedna z největších hvězd současného světového hokeje plánuje účast i přesto, že pokud by NHL své hráče do Soči nepustila, riskoval by tím Ovečkin v nejlepší klubové soutěži světa suspendaci.

"Nikdo mi nebude zakazovat hrát na olympijských hrách. Nebojím se. Budu hrát na olympiádě za svou zemi. Když mi někdo řekne, že nemůžu, je mi to jedno," řekl držitel Hartovy trofeje z posledních dvou sezón serveru ESPN.com.

Přestože hokejový turnaj s účastí nejlepších hráčů celého světa bývá ozdobou olympijských her, komisionář NHL Gary Bettman již naznačil, že hry ve Vancouveru budou pravděpodobně poslední, kam vedení soutěže hráče pustí.

Po nich chce s hráčskou asociací NHLPA projednat výhody a nevýhody. NHLPA však již dala najevo, že plně podporuje účast hráčů z NHL na olympijských hrách i v budoucnosti.

Reklama