Hlavní obsah

Když se hvězdy loučí s hvězdami. Albi a Guma dali sbohem

LITVÍNOV

Oni teprve čekají na svůj poslední zápas. Na definitivní zazvonění. Zatím stáli na straně, která děkovala. Postavili se do fronty, která se přišla rozloučit. Hokejisté Robert Reichel a Jiří Šlégr postavili hokejku do kouta. Už na ní nesáhnou. Jágr, Hašek a Pálffy si zatím dávají čas. Dát sbohem ale přijeli. Jeden z Německa, druhý byl zraněný, třetí dorazil ze Slovenska.

Foto: Petr Horník, Právo

Dominik Hašek (vpravo) a Vladimír Růžička

Článek
Fotogalerie

Jaromír Jágr „Je to úžasný, ale zítra přijdou a už nehrají,“ zhodnotil s úsměvem litvínovské loučení osmatřicetiletý útočník, který se nechtěl pouštět do hodnocení kariér odcházejících kamarádů. „To poznáte, až ty lidi odejdou. Když jste umělec, tak až umřete. S Robertem mám spojený začátky. Začínali jsme spolu jako lajna na mistrovství světa. Ještě s Robertem Holíkem. Byli jsme mladá lajna. S Gumou jsme toho prožili daleko víc, protože jsme spolu byli delší dobu,“ pověděl Jágr, který je rád, že jeho loučení ještě nenastalo. "U Roberta jsem si cenil specifické střely golfákem. A Guma? To všichni víme. Ten má na sobě jen svaly. Pokud bych je nemusel zbytečně tahat, tak bych si je asi vzal,“ usmál se forvard Omsku.

Nahoře stojí Vladimír Růžička a Dominik Hašek, na střídačce herec Martin Dejdarfoto: Právo/Petr Horník

Dominik Hašek Pro zranění prstu stál jen v dresu na střídačce. „Bylo to krásný, ale nepřekvapuje mě to, protože oba byli vynikající hokejisti, ikony, kamarádi. Mrzí mě, že jsem zraněný, ale byl jsem s kluky, takže mě bylo v celku jedno, že nechytám, hlavně, že jsem tady byl. Na střídačce člověk slyší aspoň všechny hlášky,“ nelitoval pětačtyřicetiletý gólman Spartaku Moskva.

Žigmund Pálffy Další, kterému ukáže kalendář za chvíli čtyřicet let. „Kluci si takové rozloučení zasloužili. Jsou to vynikající osobnosti. Už máme věk, všechno jde dopředu,“ usmál se slovenský šikovný útočník, který ještě nechce končit. Zatím je ale bez angažmá. „Čekám. A Lev? Na ten jsem nečekal. Tam to bylo trochu dramatické, takhle se nesestavuje tým,“ vyloučil možné lanaření do Popradu osmatřicetiletý forvard.

Reklama