Hlavní obsah

Nikolov po Německu hledá nové angažmá

Hokejový obránce Angel Nikolov je po skončení působení v německém Ingolstadtu momentálně bez angažmá. Trénuje doma v Litvínově a věří, že se brzy objeví v některém klubu.

Foto: Josef Pešout, Právo

Hokejista Angel Nikolov

Článek

Jak se vám dařilo v Ingolstadtu?

V německé DEL jsme postoupili do semifinále, kde nás vyřadil až pozdější mistr Hannover. Po všech ostatních stránkách kromě hokejové hodnotím ten rok v Německu jako super. Bylo nás tam hodně cizinců a dostal jsem najevo, že spíš budu čekat na příležitost. Nastupoval jsem v začátku a na konci soutěže. Myslím, že jsem byl v minulém ročníku vůbec jediný český hokejista, který absolvoval celou sezónu. Ještě v Norimberku působil brankář Adam Svoboda, který ale marodil. Jsou tam ještě bývalí čeští hráči, ale ti mají už německé pasy.

Proč v Německu nepokračujete?

Mojí nevýhodou je, že nemám kanadský pas. To je v podstatě kanadská soutěž. Z této země jsme měli oba trenéry, manažera a pětaosmdesát procent hráčů. Nedohodli jsme se na prodloužení kontraktu, a tak jsem odjel. V létě jsem si odtrénoval sám přípravu a čekám, než někde podepíšu smlouvu.

Byl jste na týdenní zkoušce v Dukle Trenčín. Jak dopadla?

Sehrál jsem zápasy s Martinem a rakouským Grazem. Cítil jsem se v pohodě a myslel si, že by mohlo dojít k dohodě. Představy obou stran ale byly rozdílné. Prostě jsme se nedomluvili.

Jak nyní trénujete?

Mám možnost se připravovat s litvínovským áčkem. Ale asi brzy to skončí. Klukům se blíží extraliga a mají svůj program. Litvínovské vedení ví, že bych se rád vrátil, ale situace není k tomu příznivá.

Nejste skeptický?

Čekání člověku moc nepřidá. Věřím ale, že v hokeji ještě něco stihnu a něco rozumného se najde. Je mi třicet čtyři let a necítím se starý. Mám odehráno sedmnáct sezón, z toho dvanáct v české extralize za Litvínov, Liberec, Znojmo, Spartu, Plzeň, Pardubice a Třinec a zbytek v Rusku, Finsku, Švédsku a Německu.

Reklama