Hlavní obsah

Češi pomohli Petrohradu postoupit do finále Spengler Cupu

DAVOS

Hokejisté Petrohradu se čtyřmi Čechy postoupili do finále Spenglerova poháru, když zdolali Ženevu 4:3 v prodloužení. Tým trenéra Václava Sýkory a asistenta Jana Votruby dnes prohrával po první třetině už 0:3, ale v druhém dějství vyrovnal a po akci Petra Čajánka rozhodl ve třetí minutě nastavení Anton But. O turnajový triumf se SKA utká na Silvestra s Kanadou.

Foto: www.khl.ru

Hokejista Petrohradu Petr Čajánek (uprostřed)

Článek

Do branky Petrohradu se postavil od začátku Maxim Sokolov, ale vydržel jen úvodní dvacetiminutovku. Po trefách Parka, Tomse a Dérunse jej od druhé části vystřídal český reprezentant Jakub Štěpánek, který už soupeři nepovolil skórovat.

Ztrátu smazali už do 36. minuty Fransson, Denisov a Martensson. V běžné hrací době rozhodnutí nepadlo. V nastavení pak vybojoval Čajánek u mantinelu puk pro Buta, který vybruslil před branku a překonal v čase 62:37 gólmana Stephana.

Druhé semifinále bylo mnohem jednoznačnější, výběr Kanady vedený legendou NHL Markem Messierem porazil 4:0 domácí Davos. Mužstvo zámořských hráčů, jež ve čtvrtfinále vyřadilo pražskou Spartu, oplatilo Švýcarům porážku ze základní skupiny. Davos s pěti Čechy po první prohře na turnaji končí.

Spenglerův pohár, mezinárodní hokejový turnaj v Davosu - semifinále:
Petrohrad - Ženeva 4:3 v prodl. (0:3, 3:0, 0:0 - 1:0)
Branky: 24. Fransson, 27. Denisov, 36. Martensson, 63. But (Čajánek) - 11. Park, 14. Toms, 18. Déruns.
Kanada - Davos 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky: 15. Holden, 37. Bell, 38. Vigier, 50. Pelletier.

Reklama

Související témata: