Hlavní obsah

VIDEO: Bomba! Nejhezčí hokejový gól sezóny dal Izraelec v Jihoafrické republice

PRAHA

Nejhezčí gól uplynulé hokejové sezóny? Tomu neuvěříte! Nevstřelil ho vyhlášený střelec na prestižní akci, či v milionářské soutěži. Ani hráč ze země, kde tento sport hraje prim. A o to je tato trefa a ekvilibristika hráče úžasnější. Autorem se stal hokejista Eli Sherbatov, Izraelec. Úspěch zaznamenal na mistrovství světa třetí divize v Jihoafrické republice při utkání s Řeckem.

Nejhezčí gól roku

Článek

Od modré čáry jel na brankáře, puk si prohodil mezi nohama, když byla černá guma ve vzduchu, tak ji bekhendem trefil a brankář jen koukal. Takto padl výstavní kousek.

Mnozí si jistě pamatují na mistrovství světa v Bratislavě, kde finský hokejista Mikael Granlund pobavil hodně fanoušků. Získal puk za brankou, nasadil si ho na čepel hole a puk prostě hodil do branky, jako chleba do pece. Ruský brankář Konstantin Barulin se nestačil divit. Ale ani tato parádička nebyla v sezóně nejlepší.

Na samotný vrchol dosáhl Sherbatov, devatenáctiletý útočník, který v utkání proti Řecku vstřelil šest branek a připsal si osm asistencí, Izrael vyhrál nakonec zápas 26:2.

Hokejový talent se narodil na podzim roku 1991 v Izraeli, ale s rodinou se přestěhoval do Kanady, když mu byly dva roky. Nyní hraje quebeckou juniorskou soutěž.

Reklama