Hlavní obsah

Do Síně slávy budou uvedeni Kučera, Stavjaňa, Vacovský a Wohl

Praha

O čtyři další členy se rozroste Síň slávy českého hokeje, do níž budou ve středu 7. listopadu uvedeni při utkání reprezentace se Švédskem v rámci turnaje Karjala v Liberci bývalí obránci František Kučera, Antonín Stavjaňa a František Vacovský, v kategorii trenérů pak Pavel Wohl.

Foto: Josef Pešout, Právo

Svaz poděkuje také Františku Kaberlemu.

Článek

"Při libereckém zápase proběhnou významné ceremoniály. Budou uvedeni noví členové Síně slávy. Budeme také děkovat Františku Kaberlemu, pětinásobnému mistru světa, který se rozloučil s kariérou. Chystáme se popřát k sedmdesátým narozeninám také Janu Havlovi," řekl prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král.

Čtyřiačtyřicetiletý Kučera je olympijským vítěz z Nagana z roku 1998 a získal i tituly mistra světa v letech 1999 a 2000. Za národní tým sehrál 121 utkání a vstřelil 14 branek. O pět let starší Stavjaňa triumfoval také dvakrát na světových šampionátech 1985 a 1996. V národním týmu má bilanci 231 zápasů a 21 gólů.

Šestaosmdesátiletý Vacovský získal titul mistra světa v roce 1949. V reprezentaci stihl devět utkání a dal jeden gól. Sedmdesátiletý Wohl dovedl národní tým k bronzu na turnajích v letech 1989 a 1990.

V Síni slávy, která vznikla při stoletém výročí českého hokeje v roce 2008, je před zařazením nových členů celkem 110 hráčů, trenérů, funkcionářů a rozhodčích.

Reklama