Hlavní obsah

Drsná hádka slovenských hokejových legend! Šťastný nadával Golonkovi do estébáků

Praha

V lásce se nemají už několik let, teď však jejich spory vygradovaly. Slovenské hokejové legendy Jozef Golonka a Peter Šťastný se do sebe pustily při natáčení pořadu Celnice aneb Československo po dvaceti letech, který společně vytvořily Česká a Slovenská televize. Šťastný v dokumentu o slovenském hokeji nazval Golonku estébákem, ten se proti tomuto tvrzení hodlá bránit i právními kroky.

Foto: Profimedia.cz

Jozef Golonka.

Článek

Když Šťastný vjel na led bratislavské Slovnaft arény, kde hraje své domácí zápasy KHL Slovan Bratislava a kde natáčení Celnice probíhalo, začal Golonka kluziště urychleně opouštět a mířil na střídačku. „S tím člověkem jsem skončil," vysvětloval.

Antipatie mezi někdejšími slovenskými hokejovými hvězdami započaly v roce 2006 po olympijských hrách v Turíně. Slováci tehdy vyhráli svou základní skupinu, ve čtvrtfinále ale podlehli 1:3 České republice. Vedení následně odvolalo Petera Šťastného z pozice generálního manažera reprezentace.

Dvojnásobný mistr světa Šťastný následně vyvolal konflikt s tehdejším šéfem svazu Jurajem Širokým, kterého obvinil ze spolupráce s StB. V následných volbách proti němu kandidoval na post šéfa svazu. Za Širokého se však postavil právě i Golonka, i proto Šťastný nakonec nadpoloviční většinu hlasů nezískal a neuspěl.

Golonka zvažuje právní kroky

A teď se opřel rovněž do Golonky, jenž je s 82 góly historicky nejlepším střelcem slovenské reprezentace. „Ať žijí komunisti a estébáci. Soudruhu, soudruhu," pokřikoval na Golonku, který byl viditelně zaskočen. „To jsi myslel koho? Mě? To jsi trošku mimo, chlapče. Ale velmi mimo. Estébáky byli jiní, Golonku jsi tam neviděl!"

Deníku Nový čas pak pětasedmdesátiletý Golonka řekl, že se proti slovům o devatenáct let mladšího Šťastného, dnes europoslance, bude bránit. „Zvažuji právní kroky vůči panu Šťastnému za jeho výroky. Nemají totiž jen morální dosah, ale týkají se mě i ekonomicky. V tuto chvíli čekám na výpis z ÚPN (Ústavu paměti národa - pozn. red.), který jsem si vyžádal, a ten potvrdí, že jsem nebyl spolupracovníkem StB. Dokonce jsem přitom zjistil, že mě tajná služba naopak sledovala," uzavřel Golonka.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko dnes 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články