Hlavní obsah

Hokejový útočník Rosa odchází z Litvínova do Lahti

Český hokejový útočník Pavel Rosa opouští extraligový Litvínov a bude působit ve Finsku v Pelicans Lahti, kde se dohodl na angažmá do konce sezóny. Šestatřicetiletý Rosa posílil Vervu v polovině října v době, kdy byl bez smlouvy a s týmem trénoval. Do letošního návratu působil v zahraničí nepřetržitě od roku 1995.

Foto: Pavel Paprskář, ČTK

Pavel Rosa bude působit ve Finsku v Pelicans Lahti.

Článek

Nyní Rosa podle oficiálních stránek klubu využil možnost neprodloužit ke 30. listopadu stávající smlouvu. Za Vervu sehrál 11 zápasů a připsal si pět bodů za tři branky a dvě asistence. Ve Finsku už působil v dresu Hämeenlinny, Jokeritu Helsinky a Kärpätu Oulu

.

Lahti v polovině listopadu opustil ofenzivní lídr Radek Smoleňák, který jako nejlepší střelec soutěže zamířil do Kontinentální ligy do Chanty-Mansijsku. Kouč Hannu Aravirta si vyhlédl jako novou posilu Rosu, který se k týmu připojí příští týden.

Posila na přesilovky

"Je to posila na přesilovky s tvrdou střelou. Pavel je ambiciózní hráč. Chce být stále nejlepší a je pořád v dobré formě," řekl stránkám Pelicans Aravirta, který Rosu trénoval při jeho působení v Kärpätu Oulu v letech 2009 až 2011.

Rosa má na kontě i 36 zápasů v NHL za Los Angeles, v nichž si připsal 18 bodů (5+13). Převážně ale působil na farmě. V Evropě patřil k ofenzivním oporám také v Dynamu Moskva, Omsku, Timře, Rögle, ve Fribourgu či v Luganu.

Jánský zůstává

V Litvínově naopak zůstane minimálně do konce sezóny Peter Jánský, který se také v polovině října vrátil po působení v pražské Spartě. Za Vervu zaznamenal v devíti utkáních šest bodů za pět gólů a jednu přihrávku.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 Česko - Švédsko 0 : 2 dohráno
20240504T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švédsko
Česko vs. Švédsko
Česko
Švédsko
  Česko - Švýcarsko zítra 16 : 00
20240505T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.