Hlavní obsah

Nechutná řežba už během rozbruslení! V zámoří za ni padly exemplární tresty

Québec/Praha

Vidět hromadnou bitku během hokejových utkání není zas tak nic neobvyklého, jenže to, co se odehrálo v zámořské nižší soutěži North American Hockey League (LNAH), je raritou. Hráči týmů Laval Predators a Saint-Georges Cool (v bílých dresech) se do sebe pustili už během předzápasového rozbruslení. Nechutnou řežbu, jež trvala přes pět minut, sice rozhodčí ocenili jen jedním menším trestem, disciplinární komise ale následně vynesla exemplární flastry.

Nechutná bitka během rozbruslení v zámořské nižší soutěži

 
Článek

Lavalští Predátoři jsou v LNAH známou firmou. Stalo se pravidlem, že několikrát za sezónu si se svými soupeři vyřizují účty pomocí pěstí. To, co předvedli proti Saint-Georges však nemá obdoby. Do hostujícího celku se pustili už při rozbruslení a rozhodčí neměli šanci, aby šílenému řádění zabránili.

Sudí sice v zápase, který Laval vyhrál 6:3, udělili dohromady 114 trestných minut, za divočinu před duelem však vynesli jen jeden menší trest za krosček! Vyfasoval jej obránce domácích Chris Cloutier, jenž během duelu obdržel ještě dalších devatenáct trestných minut. Jednatřicetiletá neřízená střela má v 61 utkáních v LNAH na svém kontě už 490 trestných minut...

Disciplinární komise se celým incidentem pochopitelně nemohla nezabývat a rozhodně nebyla tak benevolentní jako hlavní arbitři. Ba naopak! Jako viníky shledala představitele domácího klubu a rozdala jim exemplární tresty. Hlavní činovníci včetně výkonného ředitele, spolumajitele klubu nebo asistenta trenéra mají zákaz činnosti až do konce sezóny 2016/17. Potrestáno bylo i sedm hráčů Lavalu (dva z nich nesmějí hrát do konce probíhajícího ročníku) a tři hráči Saint-Georges.

Reklama

  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko